≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslednji njen koncert klasike je bio sa Hopkinsom na Kolarcu: Margita objasnila zašto nije upisala Akademiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Margita je odlično svirala klavir, dobijala brojne nagrade

  • 3
Margita "Magi" Stefanović Foto: Goranka Matić

Margita Stefanović bila je jedna od najvoljenijih muzičarki na prostoru bivše Jugoslavije. Nekadašnja članica EKV-a je u jednom od svojih intervjua objasnila zašto nije upisala Muzičku akademiju, a takođe je ispričala kakav je imala odnos sa ostalim članovima grupe Ekaterina Velika.

Margita je odlično svirala klavir, dobijala brojne nagrade.

"Nisam otišla na Akademiju jer nisam znala kod koga da odem. Bila sam radoznala i za neke druge stvari i mislila sam da ću moći da sviram bez Akademije, odnosno da ću moći da držim koncerte, što je trajalo godinu dana posle završetka srednje škole. Onda su mi zamerili što nisam otišla dalje, na Akademiju i rekli "ti praktično nemaš pravo da uzimaš mesto nekom ko je na Akademiji, ko i dalje studira i ko će se tim zasigurno baviti u životu, a ti si polu-profesionalac"", rekla je Margita u razgovoru sa Alekom Budimlićem.

Njen poslednji nastup bio je sa Filharmonijom na Kolarcu sa Entonijem Hopkinsom, a u pitanju je bio Šostakovičev koncert, navela je Margita.

"To je bio poslednji nastup. To je bilo na Kolarcu sa Entonijem Hopkinsom, Šostakovičev koncet. To je odlično prošlo. Lepo smo svirali. On je bio prilično zadovoljan. Svi muzičari su orkestru su bili zadovoljni", rekla je Margita.

Posle gimnazije, Margita je okrenula studiranju arhitekture, koju je uspešno završila.

"To je druga vrsta škole, druga vrsta obrazovanja i interesovanja... Ja sam imala krizni period u drugoj godini studija i bilo mi je jako teško u to vreme. Nisam znala da li je ta arhitektura laž...", rekla je Margita, koja je to prebrodila.

Na kraju se okrenula rokenrolu, tačnije sviranju u grupi Ekaterina Velika.

"Ja sam bila nesigurna kada sam studirala arhitekturu i onda sam počela da sviram", rekla je Margita i navela da je počela da svira muziku koju ranije nije svirala (rokenrol) počela da svira u jednom podrumu zajedno sa Milanom Mladenovićem i Ljubom iz Električnog orgazma.

"Mislim da su se dosta navikli na mene i ja na njih i mislim da nam preti opasnost od nerazgovaranja... Ono što nas vezuje je ljubav prema sviranju", rekla je Margita.

Pogledajte i ceo intervju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mnogo je kume...mnogo je

    19. septembar 2023 | 21:05

    Lepa,inteligentna,obrazovana...ŠTETA !Laka joj zemlja.

  • Сл.Ђ.Бијелић

    20. septembar 2023 | 04:54

    Вољена наша Маргита.... Ооооо, како сам, само, обожавао тај “откачени имиџ” за клавијатурама!!! ... Она и Милан, и она “наша” ЕКВ, музичке емисије на ондашњем, тзв., РТВБГ-у, и сав тај потенцијал који је наговештавао, итекако наговештавао.... Недостају па недостају... Нека почивају у миру Божијем...

  • Stevan

    21. septembar 2023 | 15:31

    Margita je mnogo uticala da se većina iz njenog okruženja počne drogirati,i završi ,nažalost,kao i ona!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA