≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koja iz Discipline Kičme je svojevremeno objasnio gde smo u odnosu na Britance po znanju i tehnološki u muzici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koja je imao šta da kaže

  • 0
Dušan Kojić Koja Printskrin: Youtube/TV Subotica

Dušan Kojić Koja iz grupe Disciplina Kičme je jedan od retkih naših muzičara koji boravak i životu Londonu iskoristio da pokaže šta zna u muzici. O svemu ovome pričao je u intervjuu za sajt rockomotiva.com koji je dao 2016. godine.

"Nisam razmišljao o sebi kao pripadniku neke nacije, mada su me drugi podsećali na tu činjenicu. Nema mnogo stranaca koji su nešto bitno uradili na britanskoj sceni, osim ako nisu neki svirači u već postojećoj grupi. Ipak je to domaće tržište, jaka industrija koja diktira svoj ukus, navodno prilagođen publici. Ne bih poredio sport i muziku, ali basket volim da zaigram", rekao je Koja.

Na pitanje kakva iskustva nosi iz njihovih muzičkih studija i gde se mi nalazimo u odnosu na Britance, po znanju a gde tehnološki, Koja je rekao sledeće:

"Nekad smo se dosta razlikovali, no danas, kad je kompjuter tu i kad postoje strogo uspostavljeni parametri prema kojim možeš da se orijentišeš, to već nije toliko strašno. Inače, ono što sam primetio po londonskim studijima je, da za razliku od ovde, gde snimatelj uvek voli da te nešto prijateljski, zanatski posavetuje ili pak odgovori na najordinarnija tehnička pitanja npr: ”Da li je ok ovo snimljeno, ima li možda previše visokih, da li treba još basa itd? ”, u londonskim studijima baš i nećeš dobiti neki suvisli odgovor, osim rečenice: “Ne znam ja, “it’s up to you”, kako ti hoćeš…” Pošto je to ustvari oblast producenta, snimatelj samo radi svoj posao i ne iznosi svoje mišljenje, tj. nije plaćen za to", naveo je Koja.

(Telegraf.rs/izvor: rockomotiva.com/Saša Gočanin)

Video: Koncert elektro pop rok grupe Buč Kesidi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA