Vreme čitanja: oko 2 min.

Grupa Smak dobila spomenik u Kragujevcu: Četiri skulpture u gradu u kom su počeli

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skulpture pokojnog pevača grupe Smak Borisa Aranđelovića sa mikrofonom i čuvenim dairama, Točka sa gitarom, Kepe za bubnjevima i Zorana sa bas gitarom izvajala je umetnica Katarina Tripković

  • 4

Grupa "Smak" dobila je spomenik na Trgu omladine u Kragujevcu, a četiri skulpture svečano su otkrivene u prisustvu članova benda Radomira Mihailovića Točka, Slobodana Stojanovića Kepe i Zorana Milanovića.

Skulpture pokojnog pevača grupe Smak Borisa Aranđelovića sa mikrofonom i čuvenim dairama, Točka sa gitarom, Kepe za bubnjevima i Zorana sa bas gitarom izvajala je umetnica Katarina Tripković, a inicijativu za postavljanje spomenika pokrenuo je kragujevački Dom omladine, prenosi Tanjug.

Statue od bronze postavljene su ispred Doma omladine.

Slobodan Stojanović Kepa je rekao da je velika čast dobiti spomenik u gradu u kojem je bend počeo karijeru.

- Ovo je jedna kruna našeg rada i dokaz da je neko procenio našu muziku onako kako smo mi želeli. Mi smo se uvek trudili da sviramo što bolje i jako sam ponosan na sve to, pogotovo što se to dešava u Kragujevcu. Moglo je da se desi i u Beogradu ali Kragujevac je naš grad - rekao je Kepa.

Zoran Milanović je rekao da je ovaj gest nešto o čemu su mogli da sanjaju i da je veoma ponosan što je član legendarnog benda.

- Mi smo uvek bili skromni, tako da je ovaj spomenik možda čak i previše, ali nadam se da će imati efekta i na neke buduće generacije, da smo ipak ostavili veliki trag u muzici i jako sam srećan zbog toga“, naveo je on.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić istakao je da je grupa Smak jedan od najvećih simbola tog grada.

- Ideja je bila da spomenik bude na ovom prostoru zato što su oni počeli karijeru u Domu omladine i stvorili najveće hitove koje generacije pamte i danas pevaju. Ove statue članova benda će biti i turistički veoma važne za Kragujevac, jer sigurno je da će svako ko dodje želeti da se fotografiše pored spomenika, ali i da se podsetimo svi najvećeg benda sa prostora bivše Jugoslavije. Mi kao grad smo podržali inicijativu jer je naša dužnost da ih na ovaj način ispoštujemo - rekao je Dašić.

Veliki broj gradjana okupio se kako bi pozdravio i fotografisao se sa članovima benda, ali i njihovim statuama, nakon čega su uživali u koncertu grupe Smak plus.

(Telegraf.rs)

Video: Grupa Smak plus održala je koncert u Botaničkoj bašti “Jevremovac”

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeti Šumadinac

    23. septembar 2023 | 00:33

    Dal ste realani? Imate li oči, elementarni, najbazičniji ukus?! Ovo je više izrugavanje nego neka počast. Izeš dobru nameru ako je neko oprao pare tako što je dao svom rođi da se vežba al na legendama grada i ex YU. Ja, kao Kragujevčanin, se iskreno gnušam i ovoga i spomenika ispred robne kuće. Uz to je očerupana i gradska tržnica, grad umesto da biva vremenom lepši, postaje pravo ruglo. Treba pokrenuti peticiju i ako treba i proteste da se ovo odmah skloni i uradi lep spomenik dostojan i Smaka i Kg. Uz to, treba podići i lepe spomenike na lepom mestu u čast knjazu Milošu i knezu Mihailu koji je rođen u Kg. Bruka da tolike godine to već nije urađeno. Još jednom, ko boga vas molim da se narod digne da se sklone ova rugla.

  • Ivan

    23. septembar 2023 | 07:08

    Bravo! Žive Legende.

  • baba smilja iz darosave

    23. septembar 2023 | 00:28

    Najbolji gitarista TOČAK

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA