Vreme čitanja: oko 1 min.

Turneja koja postavlja svetske rekorde napokon u Srbiji: Brian Cox otkriva tajne svemira u MTS Dvorani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Multimedijalni spektakl "Horizons : A 21st Century Space Odyssey" premijerno pred domaćom publikom

  • 0
Horizons: A 21st Century Space Odyssey Foto: Promo

Dva postavljena Ginisova rekorda, preko 250 000 gledalaca širom sveta, rasprodate dvorane od Novog Zelanda pa do Artkičkog kruga, deo su zapanjujućeg putovanja profesora Briana Coxa koji publiku vodi do najudaljenijih kutaka svemira, u supermasivne crne rupe i kroz najnovije teorije o postanku.

Na ovo nezaboravno putovanje sa neponovljivim profesorom Coxom krenuće i domaća publika 7. aprila u MTS Dvorani.

Brian Cox jedan je od omiljenih fizičara koji je svojim radom pomogao popularizaciji nauke. O njegovoj popularnosti dovoljno govori brojka od preko tri miliona pratilaca na Twitteru, brojne hit emisije pout "Wonders of Life", "Universe With Brian Cox", "Human Universe" i druge.

Jedan od najpoznatijih fizičara današnjice, dr. Neil deGrasse Tyson izjavio je da je Cox u UK slavniji nego što je legendarni Carl Sagan bio u SAD-u, što je, obzirom na uticaj velikog Sagana, kompliment kakav se može samo poželeti.

Uz brojna priznanja na području nauke, svestrani profesor Cox može se pohvaliti i statusom muzičke zvezde. Naime, tokom studija Cox je bio klavijaturista u bendu D:Ream čiji hit "Thing Can Only Get Better" je osvanuo na prvom mestu lestvice singlova u Britaniji, a Cox je uskoro ipak od muzičkog idola odlučio postati zvezda nauke.

Njegova aktuelna turneja "Horizons: A 21st Century Space Odyssey", koju je The Guardian nazvao "zadivljujućim podsetnikom da je ljudski život istovremeno beznačajan i neverovatno dragocen", oduzima dah i jednostavno se ne propušta.

Brian Cox u beogradsku MTS Dvoranu stiže sa impresivnom multimedijalnom scenografijom, do sad neviđenom u Srbiji i poziva sve zainteresovane da mu se pridruže u ovom veličanstvenom putovanju koje će pratiti na engleskom jeziku.

Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni MTS Dvorane i u sistemu ticket.rs , a sve novosti vezane za ovaj spektakl pratite na Facebook event.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA