≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetske zvezde sviraju u Beogradu: Trio Mandili oduševio Srbe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trio Mandili putuje širom sveta, i redovno nastupa na smotrama folklora i održava vrlo uspešne samostalne koncerte

  • 1

Svetska jutjub senzacija, grupa Trio Mandili nastupaju večeras u beogradskom klubu Kvaka 22.

One su večeras spektakularnim nastupom oduševile domaću publiku.

Njihova priča počela je jednog običnog dana kada su tri devojke šetale seoskim putem u svom selu pod vedrim nebom i počele da pevaju u dobrom raspoloženju.

Ovu fenomenalnu grupu čine talentovane Tatuli Mgeladze, Tamara Tsiklauri i Mariam Kurasbediani.

Tatuli je telefonom snimila jednu od svojih omiljenih i često izvođenih pesama "Apareka", koja je od tada postala svetski hit, koju je potom postavila na internet. Video je radikalno promenio živote devojaka: za dve nedelje pesma je dobila nekoliko miliona pregleda.

Vesti o Triju Mandila proširila se svetom i grupa je u roku od nekoliko dana stekla veliki broj obožavalaca koja svakim danom raste. Ime trija je "mandili" - vrsta gruzijskog šala koji žene vrlo često nose. Tradicionalno, ovo se platno baca na tlo kako bi se pomirila dvojica zavađenih muškaraca.

Naravno, devojke su bile vrlo zadovoljne neočekivanim uspehom, ali ipak su Tatuli Mgeladze, Tamara Tsiklauri i Mariam Kurasbediani ostale skromne u želji da pevaju i pevaju.

Trio Mandili putuje širom sveta, i redovno nastupa na smotrama folklora i održava vrlo uspešne samostalne koncerte. Osim u Gruziji, Mandili Trio razigrao je srca publike širom Evrope, Kazahstana i Izraela.

Izvode polifono pevanje uz pratnju pandurija, tradicionalnog gruzijskog gudačkog instrumenta.

Trio Mandili je pevao pesme na drugim jezicima, kao što je hindi pesma "Goron Ki Na Kalon Ki Duniya Hai Dilwalon Ki" (prevod: Ne svetlim ljudima ili tamnoputim ljudima, svet pripada onima sa dobrim srce) koja je izvedena na Dan Republike, kao i poljska pesma "Lipka" i ruska pesma "Million alыh roz".

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte sjajan nastup tria Mandili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA