Vreme čitanja: oko 1 min.

"Frediju Merkjuriju sam sedeo u krilu": Boris Novković o susretu sa legendarnim pevačem grupe Queen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muzičar je ispričao detalje

  • 4
Boris Novković Printskrin/Instagram/boris_novkovic

Gostujući u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" na HRT-u, muzičar Boris Novković je ispričao kako je jednom prilikom upoznao Fredija Merkjurija. Kako je naveo, to se desilo kada je grupa Queen imala koncert u Zagrebu davne 1978. godine.

"Frediju Merkjuriju sam sedeo u krilu. To je bio koncert u Zagrebu 1978. Queen su gostovali, moj otac je bio pozvan na večeru gde su oni dobili plaketu za ne znam koliko prodatih ploča na ovim prostorima od tadašnjeg Jugotona, danas Croatia Records. I eto, ja sam došao.

Otac (Đorđe Novković, prim. aut) mi je rekao da je ono glavni pevač i da zatražim autogram, zatražio sam, stavio me je u krilo, napisao nešto lepo. Mnogo godina kasnije, da ne ispadnem da mamu nešto optužujem, ali u nekom preseljenju bili su neki stari stripovi, među tim stripovima je bila i slika i to je slučajno završilo negde u smeću. Slučajno, naravno, nije bilo namerno, ali, eto, ostao sam bez te slike", rekao je Boris Novković.

Pogledajte snimak:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Hrvatska radiotelevizija (@hrvatska_radiotelevizija)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA