Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski pijanista Boris Berezovski svira danas u Kolarcu u okviru programa Bemusa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve ulaznice kupljene za prvi datum važiće za ovaj koncert

  • 0
Muzika Foto-ilustracija: Pixabay

Koncert slavnog ruskog pijaniste Borisa Berezovskog održaće se večeras, 18. oktobra, u 20 častova sa početkom u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u okviru 55. BEMUS-a, saopštili su organizatori.

Ovaj koncert je prvobitno bio zakazan za 16. oktobar.

Sve ulaznice kupljene za prvi datum važiće za ovaj koncert.

Za ovaj koncert vlada veliko interesovanje, tako da se preporučuje publici da dođe na vreme, minimum pola sata pre početka.

Pored čuvenog pijaniste Berezovskog nastupiće kao gosti Blues Doctors, ruski bluz rok bend.

Na programu su: Ludvig van Betoven: Sonata za klavir br. 2 u A-duru, op. 2, br. 2; Feliks Mendelson: Rondo capriccioso, op. 14; Ludvig van Betoven: Sonata za klavir br. 5 u ce molu, op. 10, br. 1; Feliks Mendelson: Tri etide op. 104b; Sergej Rahmanjinov: Varijacije na Šopenovu temu; Nikolaj Metner: Dve priče; Sergej Rahmanjinov: Tri transkripcije.

Na 55. BEMUS-u u sredu, 18. oktobra biće održan koncert na kome je slobodan ulaz. Nastupiće naši priznati umetnici: Ljubiša Jovanović (flauta), Dejan Mlađenović (viola) i Aleksandar Serdar (klavir). Koncert će biti održan u Crkvi Sv. Ante Padovanskog (Pop Stojanova 11) sa početkom u 20 časova.

Na programu će biti sledeća dela: Johan Sebastijan Bah - Trio sonata za flautu, violu i klavir u ge duru; Domeniko Skarlati - Pet sonata za klavir solo; Johan Sebastijan Bah - Sonata za flautu i klavir u ha molu.

U petak, 20. oktobra publiku očekuje Simfonijski orkestar RTS-a, dirigent Premil Petrović, osnivač, umetnički direktor i dirigent „No Borders Orchestra“; i violinista Stanko Madić, jedan od najsvestranijih umetnika na evropskoj sceni klasične muzike danas.

Koncert će se održati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20 časova. Program čine dela Johanesa Bramsa: Koncert za violinu i orkestar, De dur, op. 77 i Petra Iljiča Čajkovskog: "Patetična simfonija" - Simfonija br. 6, ha mol, op. 77.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA