≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sećanje na čuvenu koncertnu priču: Traženo mu je da izvede hit Brajana Adamsa, posle toga je "eksplodirao"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muzičar te 2002. godine nije blagonaklono reagovao na zahtev nepoznate osobe na njegovom koncertu

  • 0
ZABRANJENA BILO KAKVA OBRADA SLIKE Bryan Adams, Brajan Adams koncert Foto: A. Nalbantjan

Koncert je sam po sebi jedna životna priča, a jednu takvu će muzičar Rajan Adams pamtiti. On je davne 2002. godine na nastupu u Nešvilu "pukao" na bini kada ga je posetilac koncerta iznervirao pozivajući ga da otpeva "Summer of  '69", hit Brajana Adamsa.

Pišući svojevremeno za New York Times, kantautor se prisetio svirke u nešvilskom Riman Auditoriumu u oktobru 2002. godine, kada je njegov akustični nastup iznova i iznova prekidala jedna osoba, što je kulminiralo time što je Rajanu traženo da izvede "Summer of '69".

(Rajan) Adams je "eksplodirao" i rešio je da reaguje.

"Konačno mi je bilo dosta i rekao sam: "Ko je to? Ko viče? Reci mi ko je! Bio sam tako ljut. Osećao sam se poniženo", napisao je Adams.

Ostali članovi publike su identifikovali osobu koja je dobacivala i Adams mu je prišao.

"Rekao sam: "Hej čoveče, ako si pokušavao da upropastiš šou, uspeo si, ali moram da pokušam da završim ovo - to je moj posao." Izvukao sam dve novčanice od 20 dolara i rekao: "Evo tvog novca, molim te uzmi taksi i idi odavde. Idi kući i uzmi aspirin. Molim te. Odlazi.", prisetio se Adams i dodao:

"Novinar u Nešvilu je preuzeo činjenice te noći i napisao priču o ludilu. Pisalo je, manje-više, „Rajan Adams izbacio obožavaoca jer je tražio"Summer of '69". Sada sam bio šala. Sav moj naporan rad izgubljen je u priči koju je pokupio Associated Press. Ubrzo sam postao atrakcija za ljude koji su hteli da plate da bi nekoga vređali", naveo je Rajan

Incident je svakako postao poznat, jer je novinski izveštaj iz Tenesija putovao širom sveta i duboko uticao na Adamsa. Godine 2006. rekao je za časopis Spin: "Morao sam da odem na terapiju zbog cele stvari sa Brajanom Adamsom i pesme "Summer of '69". Svoju publiku je takođe opisao kao "gomilu petlova" koji "dolaze na njegove koncerte samo da bi me provocirali".

Srećom, sada je sve ok. Zanimljivo da su i Rajan i Brajan Adams rođeni 5. novembra. Rajan je čak naveo da šalje mejl Brajanu da mu čestita rođendan.

Rajan Adams je povremeno i izvodi "Summer of '69", piše The Guardian.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA