Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuvena pesma Deep Purple dugo nije bila na repertoaru, jer je Riči Blekmor nije voleo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle se vratila na set listu i ustalila se

  • 2
Deep Purple Deep Purple / Foto: Profimedia/AFP

Grupa Deep Purple iznedrila je mnogo hitova, a jedan od takvih je i "When a Blind Man Cries", koja je objavljena početko sedamdesetih godina prošlog veka. Pesma je postala klasik, ali je gitarista Riči Blekmor nije voleo, te je bend nikada nije svirao pesmu uživo tokom njegovog boravka u sastavu.

"When a Blind Man Cries" dugo nije bilo na repertoaru, sa izuzetkom jedne prilike. To se desilo 6. aprila 1972. u Kvebeku, u Kanadi, kada je Blekmor bio bolestan, a Rendi Kalifornija iz grupe Spirit ga je zamenio.

"To je samo primer, na primer, ako pomislite na frazu "ako slep čovek plače" onda je to prilično tužno, oni koji su u nepovoljnom položaju obično se manje žale od onih koji su radno sposobni", rekao je svojevremeno za ovu pesmu pevač grupe Deep Purple Ian Gilan, koju ju je često izvodio pesmu početkom devedesetih.

Kada je Džo Satrijani zamenio Blekmora tokom turneje "The Battle Rages On..." u novembru 1993., "When a Blind Man Cries" je bila deo set-listeveć 5. decembra 1993. Pesma je počela da se opet izvodi uživo i pojavila se na većinu live albuma koji je Deep Purple objavio sa Stivom Morsom.

Nakon što se Stiv Mors i definitivno pridružio bendu, "When a Blind Man Cries" se obično produžava na oko sedam minuta kada se izvodi u koncertu sa njim, dok je originalna pesma bila samo tri minuta.

Godine 2023, "When a Blind Man Cries" se vratila na njihovu set listu sa novim gitaristom Sajmonom Mekbrajdom.

(Telegraf.rs/izvor: Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    22. novembar 2023 | 20:15

    Jedna od mojih najomiljenijih pesama grupe Deep Purple. Tu su još: Wasted sunsets, Child in times...i mnoge druge. Ko voli, nek izvoli!

  • Ljubisav

    21. novembar 2023 | 21:44

    Po meni, jedna od najlepsih pesama Dip Parpla. Preporucujem svima koji je nisu culi, da to odmah urade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA