≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Nikola Đuričko promovisao prvi album svog benda: Kao rok zvezda na ćirilici ispisao ime grupe na zidu

Vreme čitanja: oko 5 min.

Poslušajte i album koji je objavljen na Jutjubu grupe Džoni Midnajt Trio

  • 2

Nikola Đuričko promovisao je u mts Dvorani, u džez kantini "Lisabon", prvi album benda Džoni Midnajt Trio, čiji je inače član, pod nazivom "Po sećanju". Poznati glumac i muzičar bio je odličnog raspoloženja, a pre nego što je pričao o prvencu grupu, uradio nešto što je oduvek želeo. Sa sprejom je napisao ime benda na improvizovanom zidu.

"Ja sam Nikola Đuričko, naš poznati glumac, ali ovde sam u ulozi rok stara, to je moja nova uloga od sad. Kada sam ja bio omladinac, fora je bila, grafiti su bili deo popularne kulture, u tom smislu i rokenrola. I bend nije u suštinu postojao ako ne napišeš neki grafit, na zidu imena benda. I ja sam sada hteo simbolički da ispunim svoju želju", rekao je popularni Džoni, a onda se bacio na posao i na ćirilici ispisao ime benda.

Nakon toga, Nikola Đuričko je pričao o prvom albumu "Po sećanju" grupe Džoni Midnajt Trio, koji ima 11 pesama i koji je snimljen u Los Anđelesu. Pored glumca, ovaj bend još čine Aleksandar Panić zvani Meksiko, koji svira bas, i Srđan Milenković, koji je bubnjar u ovom sastavu.

"Mi smo to snimili prošle godine. Počeli smo probe pre dve godine. 29. novembra će (album) izaći na ostalim platformama. Na Jutjubu je već dostupan", rekao je Đuričko, koji u bendu peva i svira gitaru.

Što se tiče albuma, Nikola je autor dve pesme, a ostalih devet su obrade.

"Na albumu nam se pridružio Filip Bulatović, on je bio aranžer truba. Mi smo naš deo snimili u Los Anđelesu. Album se zove "Po sećanju". Pre dve godine smo se susreli, oni (Meksiko i Srđan) su poznati tamo u našoj rokenrol zajednici. Njih dvojica su bili ljubazni i radoznali da se sretnu sa mnom i da počnemo da sviramo. Ja sam mislio da ćemo ono kao sredom da igramo fudbal, u penzionerskom smislu, da se ne povredimo, ali kako smo vremenom počeli da sviramo, odlazimo smo dalje i dalje. U jednom momentu sam imao sreću, mislim da je to dosta presudilo. Srđan je igrao tenis sa čuvenim Leom Skalom. To je jedan čovek koji radi umetničke gitare za "Gibson". Ko god se bavi rokenrolom, gitarama, zna za čoveka, on je naše gore list. Inače, treba da budemo jako ponosni na njega. On pravi gitare za Guns N' Roses itd. Spojio sam s njim i otišao sam kod njega "na terapiju". Ja sam svirao neke gitare njegove, onda je on izvukao gitaru koju je on pravio i dao mi je i rekao: "Evo ti da sviraš." Ja sam provalio da će mi pokloniti, ali evo ti da sviraš. I stvarno ta gitara tako lepo svira da sama svira sama od sebe. U tom trenutku imam osećaj da se desio neki novi korak i onda smo "škljocnuli" kao bend", rekao je Nikola Đuričko i nastavio:

"Moja dečačka želja je bila da imamo trube u bendu. Mnogi dobri bendovi su imali trube - Blues Brothers, Džejms Braun... I ja sam hteo da imam trubu u bendu. Stupio sam u kontakt sa Filipom Bulatovićem ovde (u Beogradu), vrlo zanimljiv dasa. I mi smo krenuli. Dosta čudna komunikacija, to je sve za vreme korone. Možete da zamislite, on je u Beogradu, ja sam u Los Anđelesu i čujemo se preko Zoom-a. Pravimo muziku, a vidimo se preko kompjutera. Bilo je jako uzbudljivo. Hvala Bogu, kada su trubači to odsvirali, profesionalni džez muzičari naši, to je stvarno zaživelo. Ja sam im rekao da sviraju malo "prljavije". Onda su se oni malo opustili. I onda smo rekli čuvenom Majklu Patersonu da to smiksa u studiju. Nas trojica smo sve snimili u Los Anđelesu u studiju, iz tejkova takozvanih. Nema nasnimljenih gitara, sve šta sviramo, to možemo tako isto da zvučimo", rekao je Nikola Đuričko i dodao:

"Ja sam konumicirajući sa nekim izdavačima velikim. pošto je moja osnovna ideja bila, ja sam mojim prijateljima počeo da sviram neke moje pesme, koje nisu moje pesme, to su bile obrade pesama, ali sam ih ja svirao nekako drugačije. Moja namera je bila kao da se ne sećaš dobro pesama, sviraš malo "ukrivo", na svoj način. I to je Pera Janjatović u svojoj divnoj recenziji napisao sa svojim ličnim pečatom, ja tako nisam mogao da formulišem, drago mi je da mi je on pomogao. Ja sam hteo da se i tih pesama setim, one su išle u pozadini mog života i bilo je drago da komuniciram sa tim autorima, da ih zovem. Moja je želja ovih obrada je isključivo bila da slavim tu muziku, da slavim te autore. Kada krenete sa izdavačima, to advokati pričaju sa advokatima, i nekako to postaje vrlo hladno i ima neke strašne distance. Rokenrol nije biznis, definitivno. Bar ne kod nas. Puno autora nije reagovalo dobro. I kada sam odlučio da ja budem izdavač, "Džoni rekords", onda je bilo mnogo lepo. Zaista sam imao sreće da pričam sa Dadom Topićem, meni je bilo uživanje. Bora Čorba mi je odgovorio na svaki mejl. Upoznao sam Slađanu Milošević, to mi je bio dečački san. Imao sam saradnju sa fondacijom "Milan Mladenović". Videćete, ima tu puno obrada. I mi smo probajući, svirajući zajedno, nekako se iskristalio taj album pod imenom "Po sećanju". To je kao kada sviraš muziku po sećanju ili sviraš pesmu po sećanju. Malo šetaš po svom sećanju. Kao kada pričaš neku priču po sećanju. Sećanje je trik. Te pesme su prosto neka moja ideja, kako sam ih se ja sećao i prosto sam hteo ja da se izrazim svojim ličnim pečatom i da slavim te autore. Prosto da rokenrol uzvrati udarac i moj dečački san da imam svoj bend, da napišem grafit, da upoznam Slađanu Milošević i tako te neke stvari. Vrlo sam uzbuđen. Jedva čekam da čujem neki feedback", rekao je Đuričko.

Nikola se nada da će svirati pred publikom uživo.

"Ja se nadam. Nadam se da će publika biti oduševljena mojim albumom, rad mojih drugara i mene i da će prosto imati želju da nas čuju uživo. Kako zvućimo na albumu, tako zvučimo uživo. Nema nikakvih nasmivanja, dosnimavanja, nekih trikova. Ja se nadam da ćemo da zaživimo i da se ostvari drugi deo mog sna, a to je da sviramo pred publikom", rekao je Đuričko.

Spot za pesmu "Dobro te čuvaju" sastava Džoni Midnajt Trio:

Poslušajte album benda Džoni Midnajt Trio na njihovom Jutjub kanalu (klikom OVDE).

Ima 11 pesama, a to su 1. "Superstar", 2."Aikido", 3, "Zemlja", 4. "Prevara", 5. "Leptir", 6. "Dobro Te Čuvaju" , 7. "Oko Moje Glave", 8. "Amsterdam", 9. "Kad Sunce Opet Zađe", 10. "Poljubi Me" i 11. "Dabogda Crko Rokenrol".

U komentarima nam napišite kako vam se dopada?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    27. novembar 2023 | 18:21

    Dok se ne javno ne ogradi od Anđeline Džoli i filma koji koji sa njom snimio a koji je protiv srpskog naroda, treba ga ignorisati kao glumca a i poželjno je kao osobu od strane prijatelja...

  • NekoKo

    27. novembar 2023 | 17:37

    Teško da ovaj zna i da odglumi muzičara. Hahaha. Dobra fora. Đuričko muzičar pa još super star.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA