≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strani mediji tvrde da je The Prodigy promenio stih svoje čuvene pesme

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sumnju je izazvao snimak koji se pojavio na društvenim mrežama

  • 0
The Prodigy nastupa na Egzit festivalu Foto: Milena Đorđević

Inostrani mediji tvrde da je The Prodigy promenio stih svoje čuvene pesme "Smack My Bitch Up" iz 1997. godine.

Sumnju je izazvao snimak koji se pojavio na društvenim mrežama. The Prodigy je nastupao u Londonu, a na snimku na njoj se čini da frontmen Maksim tokom izvođenja pesme, umesto izvornog drugog stiha "Smack my bitch up" (ujedno i naslova), ponavlja uvodni stih: "Change my pitch up."

Independent je pokušao da dobije komentar od benda, ali se oni nisu oglašavali.

"Smack My Bitch Up", koja se našla na albumu "The Fat of the Land", jednom je proglašena za najkontroverzniju pesmu svih vremena, piše Index.hr.

Osudili su je neki muzičari, kao i američka Nacionalna organizacija za žene (NOW), koja je optužila The Prodigy za promovisanje nasilja nad ženama kao da je to "oblik zabave".

Bend je branio pesmu.

"Na kraju dana, devojke koje dolaze na naše nastupe su opasne devojke i ne gledaju na to tako. Ako neka devojka u cvjetnoj haljini A kroja odluči da negde postoji neki bend koji pjeva o razbijanju kučki, onda ćemo biti malo militantni. Oni nas ne shvataju. Nikad nisu. Nikada i neće", rekao je pokojni pevač Kit Flint za Rolling Stone.

"To je toliko uvredljiv stih da to zapravo ni ne može imati to značenje na koje vi mislite. Tu je ironija", rekao je jedan od osnivača benda, Liam Haulet, u istom intervjuu.

(Telegraf.rs/Index.hr/Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA