≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Remek-delo grupe Linkin Park: 20 godina od albuma "Meteora"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koju pesmu sa "Meteore" najviše volite?

  • 2
Linkin Park Čester Benington i Majk Šinoda / Foto: Wikimedia/flickr, Kristina Servant

Grupa Linkin Park je tokom svog postojanja snimila brojne albume koji su privukli pažnju publike širom sveta, a jedan od onih za koji može slobodno da se kaže da je "legendarni" je "Meteora". Objavljen je sada već davne 2003. godine, tačnije 25. marta, a u pitanju je drugi njihov studijski album.

"Meteora" je dobila naziv po grčkim pravoslavnim manastirima Meteori, ima na sebi 13 pesama, od kojih su većina postale hitove. Te numere su: "Foreword", "Don't Stay", "Somewhere I Belong", "Lying from You", "Hit the Floor", "Easier to Run", "Faint", "Figure.09", "Breaking the Habit", "From the Inside", "Nobody's Listening", "Session" i "Numb".

"Znali smo šta želimo...Nije nas bilo briga šta neko drugi radi. Takođe nas nije zanimalo da li se pesme stilski uklapaju kao celina ili zbirka pesama. Bilo je više kao, "Ovaj rif je bolestan!" Onda bismo samo vrištali nad tim, a sledeća pesma bi bila balada srednjeg tempa i pevali biste onako kako je ta pesma trebalo da se peva. Testirali smo. Bili smo studenti na koledžu. Bili smo u laboratoriji i slučajno smo naišli na nešto što se svima dopalo i radilo je. Mislim da je Meteora bio produžetak toga", rekao je svojevrememo Čester Benington.

Sam album je postao pravi hit, ne samo u Americi, već i u celom svetu.

"Meteora" je debitovala na prvom mestu Bilbordu 200 liste, a preko 810.000 primeraka je prodato u prvoj nedelji. Sa ovog albuma je objavljeno 5 singlova: "Somewhere I Belong", "Faint", "Numb", "From the Inside" i "Breaking the Habit". "Lying fromYou” je objavljen u martu 2004. kao promotivni singl.

"Meteora" je dobila uglavnom pozitivne kritike, iako su neki kritičari smatrali da je stil albuma previše sličan njegovom prethodniku, "Hybrid Theory".

Album je prodata u oko 16 miliona primeraka širom sveta, što ga čini 8. najprodavanijim albumom 21. veka.

Koju pesmu sa "Meteore" najviše volite?

Poslušajte ceo album preko ove plejliste:

(Telegraf.rs/izvor: Wikipedia/Meteora album)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • viktor

    5. decembar 2023 | 14:47

    najbolji bend svih vremena!

  • Mihailo

    6. decembar 2023 | 16:33

    Meni je ubedljivo najbolja pesma sa albuma "Lying from You". Pesma puna emocija, Chesterov glas je beskrajan, mnogo se saosećam sa tom pesmom. Linkin Park zauvek! 🤘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA