Vreme čitanja: oko 3 min.

Brajan Rašić za Telegraf.rs otkriva na koju stvar je ponosan u bogatoj karijeri, a tiče se Rolingstonsa

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sa čuvenim fotografom popričali smo i u aktuelnom albumu legendarnih Stonsa

  • 1

Čuveni fotograf Branislav Rašić, poznatiji kao Brajan Rašić, koji je fotografisao mnoge svetske muzičke zvezde, je u razgovoru za Telegraf.rs otkrio na koju stvar je ponosan u svojoj bogatoj karijeri, a tiče se legendarnih Rolingstonsa.

Na početku razgovora, dotakli smo se i aktuelnog albuma Stonsa "Hackney Diamonds".

  • Aktuelan je novi album Rolingstonsa. Kako Vam se dopada?

Meni se baš dopada. Ja sam njega čuo nešto malo ranije. Opasan je album, a i ceo svet kaže da je tako. Album je mladalački i prepun energije. Mladog producenta imaju koji je sa raznim ljudima unosio neku energiju. Džeger peva kao tinejdžer. Svi ostali rade savršeno posao. Pesme su dobre. S obzirom da oni nisu dugo album uopšte, sada imaju novi album koji je sjajan.

  • Da li se u kontaktu sa Džegerom, Kitom Ričardsom i ostalima?

Nisam, da budem iskren. Bilo je to vreme kada su promovisali album. Tako se radi. Kada oni nešto rade, onda se malo radi i onda čekaš da te zovu. To je normalno.

  • Je l' se priča nešto, da li ste možda čuli da će Stonsi doći u Srbiju ponovo?

Sada je zakazana američka turneja, što je uvek početak. Od tamo se kreće. 2025. godine bi trebalo da bude Evropa (evropska turneja Rolingstonsa, prim. aut). Ja jedino mislim da je to malo preskupo za neke države i da oni bez obzira što imaju dosta veliki broj koncerata u Americi na moje iznenađenje, moram priznati. Dobro, imaće samo 81 godinu kada budu došli u Evropu, ali neka je sa srećom. Neka guraju ljudi. neka pomeraju te granice. Nikad ovo nikada nije radio u rokenrolu. Dokle god traju, dobro je. Tako i treba.

Rolingstonsi Foto: Tanjug/AP/Evan Agostini/Invision
  • Da li možete da se prisetite neke interesantne anegdote sa članovima Stonsa koja Vam je baš ostala u sećanju?

Prvo što mi pada na pamet, 2006. godine su me vodili u Rio de Žaneiro da fotografišem njihov nastup tamo za koji se ispostavilo da je najveći nastup u istoriji. To je priča milion i po, dva miliona ljudi. Bilo je mnogo ljudi. Ja sam sve to video, ovekovečio. Bio sam pored Čarlija (Čarlija Votsa, bubnjara, prim.aut) na bini, video sam ogromnu količinu ljudi i ono što je interesantno, na šta sam posebno ponosan, izašao je album sa tog koncerta, a omot je moj. Došao sam da mogu da kažem da je omot grupe Rolingstons zvaničan. Kažu meni fanovi širom sveta: "Ne znaš koliko ima tvojih slika na raznoraznim sajtovima." To je sve ok, to kradu, ja nemam ništa... Ovo sam, što bi rekli, plaćen. Ono što je najvažnije da kažem sa ponosom da sam ušao i da ima zvanično omot albuma Rolingstonsa. To mi jedna od lepših i značajnijih priča.

  • Šta ima novo kod Vas? Planirate li neku izložbu?

U principu se trudim da napravim u mom rodnom gradu Beogradu još jednu izložbu. Ne mogu ništa da kažem. To su ozbiljne stvari koje moram da vidim da li je moguće. Ako Bog da, velika je želja da pokažem, ne samo Beogradu. nego uopšte da pokažem jedan opus moj koji je ogroman, pošto ja to radim preko 4 decenije. Ja mogu da imam izložbe po tim manjim mestima, kao što sam imao u Zrenjaninu pre dve godine, jednu divnu izložbu, ja mislim da mogu ovde još jednu izložbu da napravim, ali ostane za vijek vijekova uspomena na mene za ovaj grad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kolega

    6. decembar 2023 | 22:23

    Moram priznati da i Rasa bas kao i clanovi Rolingstonsa dobro nosi svoje godine. Covek ima isti optimizam i ushicenje od onoga cime se bavi, kao sto je bilo i pre tih 40-ak godina. To je pravi profesionalac. Bravo Raso i jos dugo nam budi zdrav, slobodan i aktivan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA