Vreme čitanja: oko 1 min.

Sedmoro prijatelja se upustilo u muzičku avanturu i nastao je album "Na putu za Jerusalim"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako nisu profesionalni muzičari, sedmoro prijatelja se upustilo u muzičku avanturu, i to u vreme pandemije koronavirusa

  • 0
Grupa Skuti Printskrin: RTS

Sanja Latinčić, Olivera Glišić i Dragan Latinčić su članovi grupe Skuti, čiji autorski studijski album "Na putu za Jerusalim", sa 13 kompozicija, je nedavno objavljen za PGP RTS. Oni su gostujuči u Jutarnjem programu ispričali kako je album nastao i o čemu pevaju u svojim pesmama.

Iako nisu profesionalni muzičari, sedmoro prijatelja se upustilo u muzičku avanturu, i to u vreme pandemije koronavirusa.

"To je krenulo od nekog dečjeg entuzijazma. Krenuli smo da napravimo te neke lepe duhovne pesme i došli smo do studija, i sad sedimo ovde kod vas i gledamo ovaj naš 'zdravo lep' CD", rekao je Dragan Lantinčić, autor svih kompozicija, piše RTS.

"Bog to uredi da se nađu ljudi, da se to spoji na pravi način. I nekako i glasovi, nama se glasovi vrlo lepo uklapaju i prosto ljudi reaguju, kažu, jako prijatno, opuštajuće deluje. I zapravo to nam je bio neki cilj", rekla je Olivera Glišić.

"Ja sam od detinjstva, iz škole još pevala po horovima, Olivera takođe. Dragan isto ima neku istoriju muzičku, bio je član različitih, hajde da kažemo, rok grupa. Tako da, prosto tu neku našu ljubav od malih nogu, smo uspeli da sada, kroz ovaj album, iznesemo, da je na neki način uobličimo sa ovom duhovnošću, koja je sad postala najvažniji aspekt našeg života", Rekla je Sanja Latinčić, inače psiholog po struci.

"Mi smo nekim životom živeli, koji je standardan neki hrišćanski naš život. Ali ovo je sad van tog standarda. Sad krećemo da se uklapamo, da vidimo kako to, gde ćemo svirati i dogovaramo se već sa dosta ljudi. Čak imamo neke pregovore sa nekom crkvom u Batajnici koja se gradi. Hoćemo i da pomognemo nekim humanitarnim koncertima, da sviramo, da pomognemo da se izgradi ta crkva", rekao je Dušan Latinčić.

Poslušajte album:

(Telegraf.rs/izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA