Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki André Rieu organizovao događaj koji spašava živote!

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

André Rieu pokazao je kako nije samo pravi umetnik, već i veliki čovek i humanitarac

  • 0
Andre Rieu Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prošle nedelje okupio je 2.000 dece u Limburgu u Holandiji kako bi naučili postupak reanimacije. Na tom hvale vrednom događaju pridružili su mu se njegov Johann Strauss orkestar i izvrsna mlada pevačica Emma Kok izvodeći numere "Stayin alive" i "All I want for Christmas is You".

Rieu, koji će u novembru 2024. održati još jedan koncert u beogradskoj Štark Areni, odlučio se na ovaj plemeniti potez u želji da deca savladaju tehniku oživljavanja, u čiju se važnost i sam uverio više puta, kako bi što više života širom sveta moglo biti spašeno. Takođe, apeluje na Vladu i školske i ustanove da ovu obuku uvrste u svoje obrazovne i školske programe jer je korist od takvih usvojenih znanja nemerljivo veća od uloženih nekoliko sati edukacije godišnje.

https://vimeo.com/894450684/53fad39718?share=copy

https://vimeo.com/894451717/786aa126f4?share=copy

Kako sam kaže, nije bilo nimalo jednostavno pridobiti pažnju ovako rekordnog broja dece, ali sve je bilo lakše uz muziku, a i sam Rieu oprobao se u reanimaciji.

Sjajni vokal Ema Kok koja je učestvovala u ovom neverovatnom događaju i oduševila decu svojim izvođenjem božićnog hita, pridružiće se maestru i orkestru na turneji 2024. godine, pa će i publika u Beogradu imati priliku da je čuje uživo.

Sudeći prema ranijim nastupima, srpska publika obožava ovog virtuoza na violini i dirigenta jer Rieu na svakom nastupu dvoranu pretvara u plesni podijum. Njegov repertoar sastoji se od najvećih filmskih, operskih, pop, rock hitova kao i onih iz mjuzikla, opereta te naravno najlepših valcera. Godišnje Rieu i njegov najveći privatni orkestar na svetu, koji ima oko 100 članova, od kojih je većina s njim već gotovo 25 godina, pogleda više od 600.000 obožavatelja. Stoga i ne čudi tolika pomama za ulaznicama i u Europi. Njihovi nastupi vrhunski su doživljaj jer Holanđanin veliku pažnju posvećuje raskošnim kostimima kao i scenografiji pa je tako pre desetak godina na turneji nastupao ispred replike dvorca carice Sissy, a njegovi veličanstveni nastupi idealna su zabava za celu porodicu.

Devet miliona pratilaca na Facebooku, više od 40 miliona prodatih albuma kao i više od pola miliona posetilaca na koncertima svake godine jasno pokazuju kako je ovaj megapopularni violinista popularniji od mnogih pop i rock zvezda.

André Rieu i Johann Strauss Orchestra svetski show ponovo će pokazati srpskoj publici, a kako to izgleda i zvuči uživo ćete moći da vidite 14. novembra 2024. godine u beogradskoj Štark Areni. Svoje ulaznice možete obezbediti na www.tickets.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA