Vreme čitanja: oko 1 min.

Avatar koncert grupe ABBA je Londonu doneo više stotina miliona za godinu dana

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Profitirao je glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva

  • 2
ABBA Voyage koncert Foto: Tanjug/AP

Avatar koncert ABBA Voyage je podstakla ekonomiju Londona sa skoro 323 miliona funti prometa u periodu od godinu dana, prema novom izveštaju.

Avatar koncert članova grupe ABBA, koji će trajati najmanje do novembra 2024. godine u ABBA areni sa 3.000 mesta kapaciteta u Olimpijskom parku kraljice Elizabete – pružilo je ogroman finansijski podsticaj Londonu i području istočnog Londona oko tog mesta.

Prema istraživanju koje su sastavili Sound Diplomacy i RealWorth, izveštaj pokriva period od maja 2022. do maja 2023. i otkrio je da je koncert doprineo 322,6 miliona funti prometa londonskoj ekonomiji i 177,7 miliona funti BDV-a (bruto dodata vrednost).

"Operacija i potrošnja učesnika su stalni generatori ekonomskog doprinosa lokalnoj i privredi širom grada, pokazujući da sve dok je ABBA Voyage u Londonu, ima potencijal da doprinese ekonomskom bogatstvu grada“, navodi se u izveštaju. .

Faktori koji su doprineli uključivali su potrošnju na smeštaj, hranu i piće, prevoz, kupovinu i zabavu.

Pored toga, koncert ABBA Voyage je omogućio zaposlenje za 5.075 radnika u Londonu. To uključuje one koji su direktno povezani sa koncertom i sektore na koje utiče koncert, uključujući osoblje u restoranima, prodaji, hotelima i još mnogo toga.

42,72 miliona funti (36%) direktne potrošnje posetilaca u lokalnoj oblasti pripisano je 181.674 međunarodna posetioca, piše NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA