Vreme čitanja: oko 3 min.

Prljavi Inspektor Blaža najavio jubilarni koncert u Domu omladine, ali i solo album

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Prve emocije na 30 godina karijere su mi suze radosnice. Neverovatno mi je da u našem poslu rokenrola bilo ko traje 30 godina, posebno u Srbiji", rekao je Blaža

  • 0

Rok sastav Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi održaće koncert 13. januara 2024. u Domu omladine Beograda (DOB), kojim proslavljaju 30 godina postojanja, a frontmen Igor Blažević kaže da pamti samo lepe momente iz karijere obeležene rokenrolom i odličnom zabavom.

"Prve emocije na 30 godina karijere su mi suze radosnice. Neverovatno mi je da u našem poslu rokenrola bilo ko traje 30 godina, posebno u Srbiji. Sada kada se setim svega, pomislim samo na radosne trenutke", rekao je Blažević Tanjugu.

Navodeći da se seća "samo divnih trenutaka", Blažević je istakao nastupe na Bir festu, u Klubu studenata tehnike, na brucošijadama ili u Studentskom kulturnom centru, gde je sa Kljunovima uspevao da napuni baštu ili veliku salu.

Primetivši da su tokom karijere više nastupali u KST-u i SKC-u, Blažević je dodao da je dvorana "Amerikana" DOB-a idealna za koncert povodom jubileja, jer, kako je rekao, "prosto vapi za tim da bendovi koji dugo postoje obeležavaju svoje svečane trenutke", kao što su to ovde uradili Goblini, Sanšajn (Sunshine) i drugi.

Govoreći o karijeri, kaže da je to jedna beskrajna turneja, neverovatan broj živih nastupa, pa je samim tim diskografija bila zanemarena.

"Tačno je da imamo samo tri studijska albuma, ali i tri živa albuma i jedan DVD koncert. Istina, osim tih albuma, pustimo ponekad i neku novu pesmu, kao 'Nisam dijamant' (2007)", rekao je Blažević.

Video: Blaža: Prljavi Instpektor Blaža i kljunovi su svih 30 godina na neprekidnoj turneji

Prema njegovim rečima, pripremili su novu pesmu "Živela rakija", koju će publika moći da je čuje prvi put 13. januara.

Pored proslave 30 godina rada sa Kljunovima, Blažević priprema i prvi solo album koji bi trebalo da izađe do juna 2024., a snima ga već neko duže vreme kao projekat zasnovan na njegovom prvom bendu Fiskulturno lane, koji je nastao pre "Kljunova", u srednjoj školi i potrajao dve godine.

Prema njegovim rečima, te pesme se ne uklapaju u koncept Kljunova, mada će neke odabrati i svirati, album je pri kraju, "jako dobro zvuči i gosti su fenomenalni".

Gosti su Dragi i Žika Jelić iz YU grupe, pevač i gitarista Nikola Čuturilo Čutura i džez pevačica Beti Đorđević.

"Moj solo album će se zvati 'Remek delo'. Kada mediji budu najavljivali pisaće 'Blaža je objavio 'Remek delo'”, našalio se Blažević.

Video: Prljavi inspektor Blaža: Remek Delo je solo album koji je pri kraju

Blažević smatra da je danas rokenrol neverovatno živ i da sve više mladi žele da se bave tom muzikom.

"I dalje svaka prostorija, garaža, podrum, bude ispunjena novim muzičarima koji vredno vežbaju, neki klinci prave nove pesme. Tako da rokenrol nije crk’o, on je samo u ilegali. Rok je i počeo iz ilegale šezdesetih godina", kaže Blažević.

Pevač hitova o Pameli Anderson, Duletu Saviću i Dejanu Bodirogi poželeo je u 2024. godini publici, novim rokerskim nadama koje dolaze, čitaocima i svim ljudima na svetu zdravlje.

Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi su osnovani 13. januara 1994. godine, a postavu su činili pevač Blažević, gitaristi Aleksandar Karadžić poznat kao Arigo Saki i Milutin Petrović, odnosno Gazda Milutin, basista Dejan Resanović i bubnjar Vojin Đurašinović.

Tokom 1998. u grupu dolaze basista Ljubinko Tomanović i solo gitarista Saša Babić.

Bend je bio diskografski najaktivniji prvih desetak godina postojanja, sa tri studijska albuma “Plagijati i obrade” (1996), “Seks droga i Bodiroga" (1998) i “Pare ne vraćamo” (2002).

Video: Prljavi inspektor Blaža: Poželeo bih svima u novoj godini samo zdravlja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA