Vreme čitanja: oko 1 min.

Pol Makartni otkrio kako je hit "Let It Be" inspirisan Šekspirovim "Hamletom"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muzičar je u podkastu "McCartney: A Life in Lyrics" otkrio detalje

  • 2
Pol Makartni Foto: Profimedia/JOE MARINO/UPI

Pol Makartni otkrio je u podkastu "McCartney: A Life in Lyrics" kako je "Hamlet" Vilijama Šekspira podsvesno inspirisao pesmu Bitlsa "Let It Be" ("Neka bude").

"Tih dana (u školi) morao sam da učim govore napamet. Tako da još uvek mogu da radim malo "biti ili ne biti" ili "O da je ovo previše čvrsto meso"", rekao je Makartni i nastavio:

"A nedavno mi je ukazano da Hamlet, kada je otrovan, zapravo kaže: "Neka bude" – čin peti, scena druga. Prvi put kaže "Neka bude', a onda drugi put kaže: "Da sam imao vremena - pošto je ovaj pali narednik, Smrt, strog u hapšenju - o, mogao bih da vam kažem. Ali neka bude Horacije. Zanimalo me je da sam bio izložen tim rečima u vreme dok sam proučavao Šekspira, tako da mi se godinama kasnije ta fraza pojavljuje u snu dok je moja majka govori", naveo je Makartni, prenosi NME.

Makartnijeva majka je preminula od raka daleke 1956. kada je on imao 14 godina. Govoreći o svom snu u kojem mu je majka izgovorila tu frazu, rekao je: "Bilo je sjajno ponovo je posetiti. Osećao sam se veoma blagosloveno što sam imao taj san. To me je navelo da napišem "Let It Be".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA