Vreme čitanja: oko 1 min.

"Rokenrol kao da ulazi polako u institucije. Mislim da će ga uvek biti"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kralj Čačka je rekao da materijala ima dosta i da je već duže vreme radio na pesmama za novi album, kome bi trebalo da prethodni najavni singl početkom ove godine.

  • 0
Nenad Marić, Kralj Čačka Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Kantautor Kralj Čačka najavio je da će krajem januara ili početkom februara ući u studio kako bi snimio novi album.

Kralj Čačka, čije je pravo ime Nenad Marić, rekao je Tanjugu da materijala ima dosta i da je već duže vreme radio na pesmama za novi album, kome bi trebalo da prethodni najavni singl početkom ove godine.

Diplomirani slikar Marić je kao Kralj Čačka objavio prvi album "Zemlja snova" 2016. godine, a usledio je "Spusti svetlost na put" (2018), dok je sa bratom Markom Marićem radio i muziku za radio, film i televiziju.

Nenad Marić, Kralj Čačka Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Marić je rekao da će za nove pesme važiti "isti princip, ali biće novina u nijansama".

"Žanrovski su pesme iste ili obuhvataju žanrove koji me interesuje, ali su pesme malo drugačije. Teško je pričati unapred za nešto što tek treba da se desi", rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, neke pesme su starije i već ih je svirao na koncertima, ali ih do sada nije snimio, pa će novi album biti prilika da i one ostanu zabeležene.

Nenad Marić, Kralj Čačka Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Upitan kako vidi budućnost rokenrola u doba tehnoloških revolucija, Marić je podsetio da je i "rokenrol stvar tenhologije", jer se zasniva na elektičnoj gitari i pojačalu.

"Rokenrol kao da ulazi polako u institucije, u smislu da postoje rokenrol škole. Možda je to način da se rokenrol sačuva i da živi i dalje? Mislim da će ga uvek biti", naveo je muzičar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA