≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako je izgledao poslednji Elvisov dan

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Elvis je bio jedan od najvećih muzičkih zvezda svih vremena

  • 1
Elvis Presley Elvis Prisli Elvis Prisli; Foto: Profimedia/SNAP/Profimedia

Elvis Prisli bio je kralj rokenrola i jedan od najvećih muzičkih imena svih vremena, a britanski Daily star je u svom tekstu opisao kako je izgledao njegov poslednji dan.

Ponedeljak, 15. avgust 1977. godine

4 popodne: Dan pre Elvisove smrti, proveo je dan sa svojom ćerkom Lizom Mari i verenicom Džndžer - ali se probudio tek kasno popodne. Grejs je priznala da nikada nije želela da se preseli u Grejslend, ali je ponekad ostajala da prenoći.

Priznala je: "Zamolio me je da se preselim u Grejslend, ali ja to nisam uradila, a on je rekao:"Poštujem te zbog toga." Tada jednostavno nisam. To nije bio moj način."

22:30: Kasno uveče, Elvis je otišao kod svog zubara nakon što je patio od upornih bolova u zubu. Njegov privatni zubar Lester Hofman bio je dežuran dan i noć, zajedno sa svojim ličnim lekarom i medicinskom sestrom – koji bi mu prepisivali lekove protiv bolova, tablete za spavanje i druge lekove. Džindžer ga je pratila kod zubara.

Utorak, 16. avgust 1977. godine

12:30: Nešto posle ponoći, Elvis i Džindžer su se vratili kući u Grejslend nakon zakazanog sastanka kod zubara. Elvis je primećen kako veselo maše obožavaocima, koji su snimili poslednju njegovu fotografiju, kako nosi crne naočare za sunce dok se vraćao automobilom kroz kapije – uprkos tome što je bila noć.

2:15 ujutro: U ranim jutarnjim satima, Elvis je nazvao svog ličnog doktora, Džordža C. Nikopulosa, da moli za lekove protiv bolova. Napisan je recept za šest tableta Dilaudid - opioid koji se koristi za lečenje umerenog do jakog bola.

Elvisov polubrat, Riki Stenli, otišao je u 24-časovnu apoteku u Baptist Memorial Hospital da uzme pilule i Elvis ih je uzeo po povratku.

4 ujutro: Do četiri ujutro, Elvis je zvao svog rođaka Bilija i ženu Džo da dođu i igraju reket na njegovom privatnom terenu. Uprkos kasnim satima i činjenici da je padala kiša, krenuli su napolje, a Elvis je obećao da će zaustaviti turbulentno vreme, rekavši Biliju: "Nema problema, ja ću se pobrinuti za to."

Prisli je ispružio ruke i kiša je prestala, a on je svojoj oduševljenoj gomili govorio: "Ako imate malo vere, možete zaustaviti bilo šta. Nespretna igra se nastavila, a Elvis i Bili su pokušavali da se međusobno pogode svojim udarcima - ali na kraju se Elvis pokolebao i udario sebe u cevanicu, i utakmica se završila.

Ubrzo nakon toga, grupa je otišla do klavira postavljenog blizu terena, gde im je Elvis ispevao serenadu sa tri pesme – uključujući baladu "Blue Eyes Crying in the Rain".

5 ujutro: Nakon što su Bili i Džo otišli, Elvis i njegova verenica su se vratili gore, gde je Elvis progutao koktel lekova na recept da bi mu pomogao da zaspi. Ali do 7 ujutro još nije mogao da spava - i uzeo je još jedan paket, koji mu je uručio Riki. U 19 časova, zvezda je trebalo da odleti u Portland, u državi Mejn, na koncert u okviru njegove tekuće turneje po Americi.

8 ujutro: Elvis je i dalje "jurio" za spavanjem. Pozvao je Rikija da mu donese još tableta, ali ga je nedostajalo. Besni Elvis je tada nazvao svoju tetku, Deltu Mej Bigs, tražeći od nje da pozove njegovog doktora za njega. Na kraju, medicinska sestra Henli dala je Elvisu jedno manje pakovanje lekova sa dva Valmida za nesanicu - iako je to nerado učinila.

Tokom cele neprospavane noći, Elvisova devetogodišnja ćerka Liza Mari spavala je u svojoj spavaćoj sobi pored one njenog oca. Nije imala pojma šta se dešava.

9:30: Kako se jutro odmicalo, Elvis je konačno rekao Džindžer da ide u kupatilo. Nosio je zlatnu pidžamu i knjigu Frenka Adamsa "Naučna potraga za Isusovim licem", koju je poneo sa sobom u toalet.

Poznat po tome što pati od hroničnog zatvora, Elvis bi provodio duge periode u kupatilu. Džindžer ga je upozorila da ne zaspi tamo, a Elvis se zakleo: "Neću." Ispostavilo se da su to bile njegove poslednje reči.

14:00: Tek kasnije tog popodneva, Džindžer se probudila i krenula da traži svog partnera - što znači da su se sati protezali između vremena kada je poslednji put viđen i kada ga je pronašla u kupatilu. Pronašla ga je kako leži nereagujući na podu, srušio se i pao sa toaleta.

(Telegraf.rs/izvor: Daily star)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA