≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Van Gogh i Negative nastupaju u BitefArtCafe-u

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na koji ćete ići?

  • 0
GODUM, dodela nagrada Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Domaći rok bend Van Gogh će 8. marta prvi put u karijeri održati koncert u beogradskom klubu BitefArtCafe, saopšteno je na društvenim mrežama.

Kako su najavili organizatori, očekuje se „visokonaponski“ koncert beogradske grupe Van Gogh, koja će pružiti klupsku atmosferu za najvatrenije fanove.

Podsetimo, grupa je zakazala i ubrzo rasprodala dva koncerta u maju 2023. u BitefArtCafe-u, ali usled užasnih majskih tragedija koje su tada zadesile našu zemlju, bend je odlučio da te nastupe otkaže.

Tako da su sada koncert prebacili na sledeću godinu i to baš na datum 8. mart, Međunarodni Dan žena.

Frontmen grupe, pevač, gitarista, kompozitor i tekstopisac Zvonimir Đukić Đule je povodom konfeta poručio: „Dame i gospodo, mladići i devojke, pripremite se za vrtlog energije i strasti, za „visokonaponske“ Van Gogh vibracije, 8. mart – BitefArtcafe!“

Grupa je dobila naziv prema čuvenom holandskom slikaru Vinsentu Van Gogu, koji je postao slavan nakon smrti.

Bend se polako približava jubileju od 40 godina karijere, a osnovani su 1986. kada je objavljen prvi album „Tragovi prošlosti“.

Njihovo poslednje izdanje je „More bez obala“ (2019), koje su dugo promovisali na turnejama i velikim solo koncertima.

Van Gogh je stvorio muzički opus od 11 studijskih albuma, 4 live albuma, 3 kompilacije i 3 video (DVD) izdanja.

Do sada su osvajali mnoge koncertne prostore po Beogradu, od Hale sportova, Hale Pionir, Sava centra, BelExpo centra, preko Doma omladine, SKC, KST - "Maskenbal", Ušća - Beer fest, Beogradske arene, do intimnijih klubova Wurst Platz (2019) i Dorćoleta (2023), nedavno Mts Dvorane (2019, 2022), i Zemun Festa - na Zemunskom keju (leto 2023).

Osvajali su i festivale Exit u Novom Sadu i Arsenal Fest u Kragujevcu.

Zato su se sada odlučili da nastupaju u prostoru na kome nikada nisu ranije svirali, a to je upravo BitefArtCafe na Paliluli.

Osvojili su dva puta titulu za najboljeg izvođača, MTV Adria 2007. i 2014., nagradu za najbolju grupu i koncert (2010), za najbolji album (2019), rok numeru (2020), kao i najbolji koncert 2022. godine.

Nedavno su osvojili i Nagradu GODUM Udruženja muzičara džez, rok i zabavne muzike Srbije krajem 2023. godine, na svečanosti u Beogradu, na sceni Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

Osim Zvonimira Đukića Đuleta, grupu "Van Gogh" čine još bubnjar Srboljub Radivojević Srba i bas gitarista Dragan Ivanović Gaga.

Koncert rok benda Negative biće održan 29. februara u Beogradu

Beogradska rok grupa Negative na čelu sa pevačicom Ivanom Peters će održati novi koncert u Beogradu 29. februara na sceni kluba Novi BitefArtCafe.

Tako je prestupni datum na svake četiri godine 29. februar rezervisan za rok atrakciju Negative, koja je osnovana 1999. godine u vreme NATO bombardovanja Srbije.

Na ovaj način obeležavaju jubilej - 25 godina postojanja na muzičkoj sceni Srbije.

Sastav je poznat po svojoj jedinstvenoj kombinaciji energične svirke i neodoljivog vokala Ivane Peters, kako su najavili organizatori u Bitefu, te poručili da grupa obećava nezaboravno iskustvo za svoje najbliže i najvernije fanove.

Klub će se pretvoriti u intimno okruženje gde će publika imati priliku da sluša najveće hitove grupe sa četiri studijska albuma.

Negativ, Ivana Peters Negative / Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vrata kluba to veče 29. februara će biti otvorena u 20:30h, dok će koncert početi u 22:00h, što je i uobičajeno za BitefArtCafe i njihovu satnicu programa.

Bend Negative nakon duže pauze se vratio na pozornicu 2019. da proslavi 20 godina od nastanka na Beer festu na beogradskom Ušću. Onda su nastavili da nastupaju po Srbiji i regionu, a u prestonici su najviše koncerata poslednjih sezona imali upravo u klubovina BitefArtCafe na Paliluli i na Kalemegdanu.

Takođe, u vreme pandemije korona virusa 2021. imali su i solo koncert u Mts Dvorani, a ovako su gostovali na raznim festivalima po zemlji kao Exit ili Arsenal Fest 2022 u Kragujevcu.

Tokom karijere su svirali i u Hali sportova, na Kalemegdanu, više puta na Beer festu.

Liderka benda Ivana Peters uspeva paralelno da nastupa i sa svojom prethodnom pop grupom iz 90-ih godina TAP 011 kao obnova cele priče, onda da bude deo mjuzikla "Vesele devojke" u Mts Dvorani i po celoj Srbiji i da gostuje na koncertima kolege Đorđa Davida i njegovog benda Death Saw.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA