Vreme čitanja: oko 1 min.

Danica Crnogorčević održala prvi koncert u ispunjenoj mts Dvorani u Beogradu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koncert je okončan sa "Veseli se srpski rode", uz ovacije publike

  • 1

Pevačica narodne i duhovne muzike Danica Crnogorčević održala je svoj prvi solistički koncert u Beogradu, u ispunjenoj mts Dvorani, u koju se vraća i 30. januara.

Crnogorčević je na pozornicu izašla uz "Rasti, rasti moj zeleni bore", da bi potom pozdravila posetioce sa: "Pomaže Bog", dobivši odgovor "Bog ti pomogo" iz publike.

"Želim da se zahvalim od srca što ste u ovolikom broju došli. Mnogo sam srećna što imam priliku da zapevam u Beogradu, jer sam ovde završila osnovnu školu", rekla je Crnogorčević.

U pratnji benda sa pratećim pevačicama, Crnogorčević je izvela pesme na stihove vladike Nikolaja Velimirovića "Marijo slavna", "Pomozi mom vidu" i "Vjera vječna, vjera slavna".

Povodom praznika Svetog Save, Crnogorčević je uz glasove ostalih muzičara izvela akapela "Ko udara tako pozno", na stihove Vojislava Ilića.

"Orahovcu bašto rajska" Crnogorčević je najavila kao pesmu "koja dolazi iz srca Orahovca", a posetioce je raspevala uz "Tamo daleko" i Srpkinjica jedna mala" uz koje su joj se na pozornici pridružili u narodnim nošnjama članovi Kulturno-umetničkog društva "Lira".

Pozdravljana burnim aplauzima posle svake pesme, poput crnogorske "Još ne sviće rujna zora" i hercegovačke "Nema raja bez rodnog kraja", Crnogorčević je raspevala dvoranu i uz "Ovo je Srbija", "Kosovski božuri", makedonsku "Sokol pie vodu na Vardarot", ali i rusku "Kaćušu".

U završnici koncerta posetioci su ustali i gromoglasno zapevali sa Crnogorčević "Srpkinja je mene majka rodila", "Sini jarko sunce sa Kosova", "Oj Kosovo, Kosovo", "Oj svijetla majska zoro" i "Za život Srpske".

Koncert je okončan sa "Veseli se srpski rode", uz ovacije publike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Danica započela koncert u MTS dvorani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нерон

    30. januar 2024 | 12:13

    Диван бесплатан час за певаљке КАКО СЕ ПЕВА,КАКО СЕ ПРИСТОЈНО ОБЛАЧИ И ПОНАША НА СЦЕНИ како се ужива у лепој песми.За разлику од ових ,стриптизета,што немају глас па показују голу задњицу!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA