Vreme čitanja: oko 2 min.

Dirigent Mateja Žikić uplovio u pevačke vode, a njegova pesma, koja odaje duh Beograda, "gađa u srce"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"U moru šunda, ovo je pravo osveženje!!! Treba nam više ovakve muzike!! Odaje duh Beograda", jedan je od komentara na pesmu "Gde si sad?" Mateje Žikića

  • 0
Mateja Žikić Foto: Instagram/@ivonafish

Dirigent Mateja Žikić uplovio je u pevačke vode, a nedavno je objavio spot za pesmu "Gde si sad?".Sama numera dobila je velike pohvale na Jutjubu.

"U moru šunda, ovo je pravo osveženje!!! Treba nam više ovakve muzike!! Odaje duh Beograda", jedan je od komentara.

U razgovoru za Telegraf.rs, Mateja nam je otkrio zašto je odlučio da peva.

"Muzika je moj život. Kroz zvuke možemo najtananije da komuniciramo i kako je moja priča zapravo jedna velika i kompleksna kompozicija, odlučio sam da se kroz pevanje izrazim, jer sam se kao dirigent, umetnički direktor, član hora i pijanista već izražavao. Želeo sam da kroz muziku koju kreiram predstavim sebe, svoj ton, glas i poruku i nisam mogao da zamislim nekog drugog da izvodi ta dela", naveo je Mateja za naš portal.

Ono što je zanimljivo jeste da je u centru pažnju ove pesme i glavni grad Srbije. Na pitanje "zašto Beograd", Mateja nam je odgovorio sledeće.

"U autorskoj pesmi "Gde si sad", koja je nedavno imala premijeru, jedan od ključnih stihova je "Beograd viče". To nije samo stih već parola pesme i moje generacije, koja je svesna da Beograd mnogo toga govori, da je to grad koji ima duh, emociju i tempo jedne metropole koja je bila domaćin i koja je prihvatala velike svetske umetnike. Ko god da je živeo u Beogradu zna koliko je Beograd posebno mesto koje je mnogo više od glavnog grada. Želeo sam da pesmom odam počast svemu što jeste Beograd i što jesu ljudi koji su rođeni u njemu, jer je to grad koji zalužuje od nas da mu vratimo mnogo baš kao što je i sam grad dao nama. Nadam se da će Beograd biti ponovo veliki grad koji se nikada ne zaboravlja", naveo je Mateja.

Pogledajte spot za pesmu "Gde si sad?":

Tekst pesme "Gde si sad?"

Hej gde si sad

Pitam se svaki dan

Skrivenu grad

Čuva te znam

Dobro to osećam

Hej, ej, gde si sad

Pitam se, iako znam

Ovakve dve nema

Beograd viče

Živo to osećam

Čim sam te ugledao

Sve mi se razbistrilo

Biće to ljubav

Kao iz priče

Ovakve dve nema

Grad viče

Beograd volim jer znam

Možda te sretnem baš sad

Srcem poljubim, telom zagrlim

Više te ne ispustim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA