Vreme čitanja: oko 1 min.

Darko Krstić: "Zahtevi Beogradske filharmonije nisu nerešivi"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Darko Krstić za Tanjug: Zahtevi Beogradske filharmonije nisu nerešivi

  • 0

V.d. direktora Beogradske filharmonije Darko Krstić izjavio je danas da zahtevi koje je izneo nedavno orkestar nisu nerešivi.

Krstić je rekao Tanjugu da se na nekim zahtevima već radi, da za neke treba više ili manje vremena, ali da smatra da "sve može da se reši uz staloženost, hladne glave, dogovori i dijalog".

Navevši da će u tome lično učiniti sve da pomogne, maksimalno koliko može, Krstić je rekao i da je jedan od poslova koje nosi mesto direktora da bude spona između muzičara i donosilaca odluka.

Krstić je istakao da treba ceniti to što je Beogradska filharmonija po mišljenju drugih, najbolji orkestar u regionu, kad se pogledaju umetnike koji nastupaju sa njima, kao i program i broj koncerata u sezoni, koji odskeče od svih drugih.

Muzičari Beogradske filharmonije počeli su u petak koncert u Kolarčevoj zadužbini obraćanjem publici u kome su izrazili nezadovoljstvo statusom orkestra".

Članovi filharmonije su naveli najmanje plate orkestarskog muzičara u regionu, "sa sramno malim budžetom iz godine u godinu, bez direktora, bez reklame, bez obnovljene koncertne uniforme već deset godina, i bez čvrstih uverenja da će se zidati nova dvorana.“

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA