Vreme čitanja: oko 1 min.

AC/DC najavio evropsku turneju "Power Up"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bend će u okviru turneje održati 21 koncert širom Nemačke, Italije, Španije, Holandije, Austrije, Švajcarske, Engleske, Slovačke, Belgije, Francuske i Irske

  • 1
AC DC Foto: Tanjug/AP/Rob Grabowski/Invision

Svetski poznati australijski hard rok bend AC/DC najavio je evropsku turneju "Power up", nazvanu po njihovom najnovijem studijskom albumu.

Bend će u okviru turneje održati 21 koncert širom Nemačke, Italije, Španije, Holandije, Austrije, Švajcarske, Engleske, Slovačke, Belgije, Francuske i Irske.

"Power up" će biti prva evropska turneja benda u poslednjih osam godina, a nastupiće na nekim od najvećih stadiona širom kontinenta.

Ulaznice će biti dostupne u prodaji od 16. februara 2024. u 10 časova, saopšteno je na vebsajtu grupe.

AC/DC su imali prvi nastup 31. decembra 1973. u noćnom klubu Čekers u Sidneju, Australija.

Oni su jedan od najuticajnijih rok bendova u istoriji, sa više od 200 miliona prodatih albuma širom sveta.

LP benda "Back In Black" je najprodavaniji album bilo kojeg benda ikada i treći najprodavaniji album bilo kojeg izvođača sa globalnom prodajom od 50 miliona i više.

AC/DC je ušao u Rokenrol Kuću slavnih 2003. i u Kuću slavnih "Music Victoria Awards" u njihovoj rodnoj Australiji.

U čast 50-godišnjice postojanja bend će nastupiti u postavi Angus Jang (gitara), Brajan Džonson (vokal), Stivi Jang (ritam gitara), Met Laug (bubnjar) i novi basista Kris Čejni.

Turneja "Power Up" počinje u Glezenkirhenu, u Nemačkoj, 17. maja i završava se tri meseca kasnije, 17. avgusta u Dablinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobarčina Pariz 55+

    13. februar 2024 | 17:12

    Plakao sam od sreće kad sam juče ujutru u 9h vidéo da moj AC/DC kreće na Evropsku turneja. 9 god od poslednjeg koncerta na kom sam bio čekam taj trenutak da ponovo sa barjakom na kome su ta 4 slova I munja benda koji je ceo moj život. Spavaću ispred hipodroma gde sviraju u Parizu noć pred koncert 13.avgusta da bih bio skroz do bine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA