Vreme čitanja: oko 1 min.

Lana Zorjan i Milan Kostelenec u Istorijskom muzeju Srbije, Kata Stojanović u Gvarnerijusu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Violinisti Zorjan i Kostelenec 21. februara sviraju u Istorijskom muzeju Srbije

  • 0
Lana Zorjan Foto: Tanjug

Koncert laureata takmičenja "Jaroslav Kocijan”, mladih violinista Lane Zorjan i Milana Kosteleneca biće održan 21. februara (20:00) u Istorijskom muzeju Srbije (IMS), najavili su danas organizatori.

"Na programu osmog koncerta četvrte sezone ciklusa 'Muzikom kroz muzej' su kompozicije Dmitrija Šostakoviča, Nikola Paganinija, Henrika Vijenjavskog, Pabla de Saraste, Hajnriha Vilhelma Ernsta, Morisa Ravela i Matije Krečića", saopštio je IMS.

Zorjan i Čeh Kostelenec imaće klavirsku saradnju Natalije Mladenović i Leonarda Kobala, a iz IMS-a su najavili da će "kao prepoznatljiva osobenost koncerata 'Muzikom kroz muzej', biti izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe IMS-a".

"Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa u sali su u posebnoj vitrini izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara", navodi se u saopštenju.

IMS i udruženje Unika art (Unica) organizuju koncert čiji su pokrovitelji Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Koncert violistkinje Kate Stojanović 20. februara u Gvarnerijusu

Violistkinja Kata Stojanović nastupiće 20. februara (19:00) u okviru ciklusa koncerata “Sezona mladih” u Ustanovi kulture "Gvarnerijus”, najavili su danas organizatori.

"Jedna od najboljih studentkinja gudačkog odseka Fakulteta muzičkih umetnosti, nastupiće sa gošćama - pijanistkinjom Sanjom Četrović i violončelistkinjom Magdalenom Matić", saopštio je "Gvarnerijus".

Kako je najavljeno, na programu koncerta, kog će prenositi Radio Beograd 2, su dela Dragane S. Jovanović, Mihaila Glinke, Hindemita i Romana Hasa, a ulaz je slobodan uz rezervacije mejlom info@guarnerius.rs ili telefonom 066/8028-368.

Stojanović je, između ostalog, članica "Gudačke reprezentacije mladih", sa kojom je predstavila Srbiju na EXPO Dubai 2020 čiji je umetnički rukovodilac violinista Stefan Milenković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA