≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi singl Kosmogenita „Kujem plan“: Elegična ispovest u kojoj svaka nota pokreće buru emocija

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iza projekta Kosmogenit stoji tekstopisac, kompozitor i vokal Ivan Bošković, poznat kao frontmen benda Organizam. Na ovom singlu sarađivao je sa frontmenom benda Majdan Nemanjom Erićem, koji potpisuje  aranžman i produkciju

  • 0
Kosmogenit Foto: Jakov Simović

Kosmogenit predstavlja svoj prvi singl „Kujem plan“, prvu od pesama koje će biti objavljivane pod okriljem izdavačke kuće Glitch Records i kasnije zaokružene albumom „Snovest“.

Iza projekta Kosmogenit stoji tekstopisac, kompozitor i vokal Ivan Bošković, poznat kao frontmen benda Organizam. Na ovom singlu sarađivao je sa frontmenom benda Majdan Nemanjom Erićem, koji potpisuje  aranžman i produkciju.

Kosmogenit otkriva iskrenost i ranjivost. Vodeći nas kroz mantrične melodije i duboko lični tekst ostavlja nas da razmišljamo o životu, ljubavi i planovima koje kujemo nakon bolnog kraha.

Ivan je ovaj materijal stvarao paralelno sa radom u bendu, izlazeći iz svoje zone udobnosti i istražujući u žanrovima u kojima se do tada nije oprobao. Kroz druženje i rad sa Nemanjom njegove kompozicije dobijaju svoje moderno ruho i konačni oblik.

„Moj život je rock’n’roll. Čvrst, progresivan i beskompromisan. Moja interesovanja su duša, um i smisao. Moja inspiracija je ljubav. Sada sam u fazi kada želim da i o tome kažem po koju reč. Kosmogenit je moje slovo o ljubavi. Uzvraćenoj, neuzvraćenoj, potrošenoj i onoj koja tek dolazi. Radujem se da podelimo sa vama prvu u nizu takvih pesama – ’Kujem plan’“, kaže Ivan.

Spot za pesmu je, kao i produkcija, urađen u sopstvenoj režiji u pokušaju da se u potpunosti poveže sa publikom, prenoseći im ogoljeno iskustvo ove priče. Na videu se kao kreativni saradnici pojavljuju još i Jovana Marković i Ivan Kulezić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA