Vreme čitanja: oko 1 min.

Fredi Merkjuri ponovo na sceni? Priča se kao hologram

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će do realizacije ideje doći, ostaje da se vidi

  • 0
Fredi Merkjuri Foto: Profimedia/PA / PA Images

Legendarni pevač Fredi Merkjuri treba da se vrati na scenu - kao hologram. Frontmen grupe Queen, koji je preminuo 1991. godine od bronhijalne upale pluća koja je posledica side, mogao bi ponovo da nastupi kao digitalna rekreacija. Sličan projektu grupe ABBA Voyage, koji publika ima priliku da vidi u Londonu.

Kompanija koja upravlja Fredijevim zadnjim katalogom prijavila je zaštitni znak za njegovo ime u 3D i virtuelnoj stvarnosti, navodi The Sun.

Pravni dokumenti pokazuju da je ime registrovano za "imerzivna 3D virtuelna, proširena i mešovita realnost iskustva" i "virtuelna okruženja". Zaštitni znak takođe pokriva video igre.

Inače, preživeli članovi benda i Fredijevo imanje su u naprednim pregovorima o prodaji svojih snimaka, prava na objavljivanje i tantijema za više nego duplo više od trenutnog rekorda koji je postavio Brus Springsteen, koji je prodao prava na svoju muziku za 550 miliona dolara 2021. godine, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA