Vreme čitanja: oko 2 min.

Prodaje se kuća Fredija Merkjurija u Londonu: Cena je paprena

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekretninu je kupio Merkjuri na licu mesta kada ju je prvi put posetio 1980. godine

  • 0
Fredi Merkjuri nastupa na koncert Live Aid 13. jula "1985". Foto: Profimedia/Uppa entertainment

Bivša kuća rok legende Fredija Merkjurija u Londonu dostupna je za kupovinu , a cena je 30 miliona funti (38 miliona dolara).

Garden Lodge u ​​Kensingtonu, u zapadnom Londonu, bio je dom frontmena Queen-a 11 godina i može se pohvaliti karakteristikama uključujući japansku dnevnu sobu, salon dvostruke visine, bar/biblioteku i muzički centar.

Nekretninu je kupio Merkjuri na licu mesta kada ju je prvi put posetio 1980. godine, navodi Najt Frenk, koja se bavi prodajom.

U saradnji sa specijalizovanim arhitektom enterijera i dizajnerom Robinom Murom Edeom, Merkjuri je renovirao dom tokom sledeće decenije, koristeći najfinije materijale i svoj lični ukus za dizajn kako bi stvorio ono što je nazvao svojom „seoskom kućom u centru Londona“, rekao je Najt Frenk u saopštenju za javnost..

Pevač grupe Queen dizajnirao je svoj dom da bude „nezaboravno, privlačno mesto koje odražava njegovu živopisnu ličnost i eklektičnu viziju“, dodaje se u saopštenju.

U tom duhu, trpezarija je bila ofarbana u citrusno žutu, navodno Merkurijevu omiljenu boju, sa komplementarnim tonovima dragulja u vencima sobe.

Nekada dom za klavir koji je Merkjuri koristio za komponovanje pesme "Bohemian Rhapsody", salon nudi pogled na baštu imanja, koju krase velika stabla magnolije i "orijentalno inspirisani" vodeni elementi.

U glavni apartman imanja ulazi se kroz ono što je nekada bila Merkurijeva svlačionica, gde je čuvao svoju odeću i scenske kostime. Soba je ogledala od poda do plafona, sa višestrukim vratima ormara.

Nakon svoje smrti 1991. godine, Merkjuri je zaveštao imovinu i svu njenu imovinu svojoj bliskoj prijateljici i poverenici, Meri Ostin.

Nakon više od 30 godina brige o njima, Ostin, koji sada ima 72 godine, prodao je na aukciji oko 1.400 Merkurijevih stvari prošle godine, a sada želi da proda Garden Lodge za ponude veće od 30 miliona funti (38 miliona dolara), navodi Najt Frenk.

"Ova kuća je bila najslavnija kutija za sećanje, jer ima takvu ljubav i toplinu u svakoj sobi", rekao je Ostin u saopštenju za javnost.

"Bilo je zadovoljstvo živeti i ovde imam mnogo divnih uspomena. Sada kada je prazan, vraćam se nazad na prvi put kada smo ga pogledali.

"Od kada smo Freddie i ja zakoračili kroz legendarna zelena vrata, to je bilo mesto mira, kuća pravog umetnika, a sada je vreme da taj osećaj mira poverimo sledećoj osobi", dodala je ona, prenosi CNN.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA