≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zbog velikog interesovanja, još jedan koncert Nede Ukraden u mts Dvorani

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neda Ukraden i ove godine s nestrpljenjem očekuje susret sa svojom publikom

  • 1
Neda Ukraden, Snimanje novogodišnjeg programa RTS Foto: Nikola Tomić

Zbog velikog interesovanja, balkanska pop diva Neda Ukraden održaće dva konceta u mts Dvorani, pa će susret sa beogradskom publikom imati 14. marta, a potom i 24. marta na istom mestu. Karte za novi datum su od danas u prodaji na mtsdvorana.rs i na blagajni mts Dvorane.

Neda Ukraden i ove godine s nestrpljenjem očekuje susret sa svojom publikom, a oduvek je isticala da je posebno raduje nastup u Dvorani, gde je kao vrlo mlada pevačica, 1975. godine održala svoj prvi solistički koncert. Kako kaže, za ovaj prostore je vežu najlepše uspomene, te se jednako raduje i predstojećem nastupu.

Na koncertu publika će imati prilike da čuje brojne vanvremenske hitove čuvene pop dive, a nesumnjivo je da će se za vrhunski koncert pobrinuti ceo tim koji prati Nedu, od vrhunskih muzičara, preko dizajnera svetla, slike i zvuka, a kako je poznata po svom besprekornom stajlingu, očekuje se da će i ove godine nositi za nastup specijalno kreirane haljine.

Ikona domaće muzičke scene, svojim eksplozivnim i raznovrsnim nastupom pre dve godine. novembra 2022, dovela je atmosferu do usijanja, na istom mestu gde je, u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, gradila svoju uspešnu karijeru.

Podsetimo, biografija Nede Ukraden, kao vrsne umetnice, iza koje stoji višestruko nagrađivana muzička karijera- bogata je, te je nemoguće sva njena dostignuća i segmente sažeti u par redaka.

Muzikom je počela da se bavi kao veoma mala, a kada je na audiciji radio Sarajeva tdavne 1967. bila primljena i snimila prvu pesmu "Igra bez kraja" nije ni slutila da ce naslov te pesme biti simbol njenog daljeg života. Iako se obrazovala za savim druge stvari- završila je Pravni fakultet i Engleski i književnost, pesma i muzika su ostale njeno glavno i jedino zanimanje!

Njene ploče su bile najtiražnija izdanja 70.tih i 80- tih godina ,pa su i pesme sa tih albuma ostale evergreen. "Srce u srcu", "Jel to taj", "Vrati se s kišom", "Oči tvoje govore", "Boli, boli", "Samo je nebo iznad nas" "Šumi, šumi javore", "Ne zovi me u ponoć", "Došlo doba da se rastajemo", "Ostariću čekajući na te", i dr., donele su joj zlatne, dijamantske , platinaste ploce, kao i 3 puta ZLATNU PTICU, kao najviše diskografsko priznanje.

Ali kada je 1985.godine izašao album "HOĆU TEBE" niko nije predpostavljao da će to biti najtiražniji ženski pop album svih vremena, a pesma "ZORA JE" autora Đorđa Novkovića, Marine Tucaković i Mate Došena najprevođenija i najprodavanija pesma sa ovih prostora - prevedena je i snimljena cak na 13 jezika.

Uspela je da osvoji i novu, mladu publiku i ostvari nekoliko hitova od kojih su se izdvojile pesme: „Gdje god bio", "Nisam ti ja bas bilo ko", "Život sam promjenila", "Neda, Neda", zagrebačkih autora Franje Valentica, Branimira Mihaljevića. Pesme "Da se nađemo na pola puta" "Na Balkanu", "Kao vino i gitara" mladog beogradskog autora Dušana Bačića, donele su joj veliki uspeh i u diskografiji i na koncerima! Nedine pesme su izdavale sve disko kuće na ovim prostorima.

Dobitnica je mnogobrojnih muzičkih nagrada, koje je teško pobrojati, dok je istovremeno i dobitnik najvećeg muzičkog priznanja kao istaknuti mužicki umetnik,za 50 god uspesnog bavljenja muzikom ,"NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO" Saveza estradno muzickih uduzenja Srbije!

Maja 2022. izdala je svoj prvi roman, autobiografiju "Zora je svanula".

KARTE ZA KONCERTE SU U PRODAJI NA BLAGAJNI MTS DVORANE I NA MTSDVORANA.RS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA