≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Demonstracije u Beogradu zbog odluke žirija: On je bio Breskvica pre Breskvice, fanovi 1961. napravili haos

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prve ulične demostracije u tadašnjoj Titovoj Jugoslaviji desile su 1961. godine u Beogradu

  • 9
Đorđe Marjanović i Breskvica Printskrin: Youtube/RTS Pesma Evrovizije, Foto: ATA Images/Miloš Rafailović

Kao što je poznato, u subotu, 9. marta najavljen je skup podrške Anđeli Ignjatović Breskvici, iz razloga što mlada pevačica nije pobedila na takmičenju "Pesma za Evroviziju" (PZE) i što nije postala srpska predstavnica na ovogodišnjem "Evrosongu", koji će se u maju održati u švedskom gradu Malmeu.

Inače, u isto vreme najavljen je i kontramiting obožavatelja pobednice PZE-a Teye Dore.

Breskvica je gostujući u emisiji "AmiG Show" rekla da neće doći na skup, jer tada je u Cirihu i radi. Navela je da nema potrebe za takvim mitingom.

"To je priča koja se za mene završila, stvarno. Nema uopšte potrebe za daljim pričanjem o tome. Nisam povređena, vesela sam, super sam, srećna sam, jako sam ponosna i to je to", istakla je Anđela Ignjatović Breskvica.

Sličnih situacija bilo je i u prošlosti. Prve ulične demostracije u tadašnjoj Titovoj Jugoslaviji desile su 1961. godine u Beogradu, na Terazijama, jer legendarni pevač Đorđe Marjanović nije pobedio na takmičenju "Zlatni mikrofon". Njegovi fanovi, popularni "đokisti", blokirali su saobraćaj.

Protest je trajao dva sata, a čak je dolazila i milicija. Kako prenosi mediji, da bi smirio svoje obožavatelje, Đorđe Marjanović se popeo na krov automobila i pevao.

Konkurencija je tada na "Zlatnom mikrofonu" bila je jaka. Umesto Đorđa Marjanovića, koji je bio favorit publike, odlukom žirija su nagrade su dobile intepretatorke Lola Novaković, Anica Zubović i Nada Knežević. "Đokisti" su negodovali, svoje nezadovoljstvo, kao što je ranije navedeno, preneli na ulicu.

Đorđe Marjanović Foto: ATA Images

Kako piše "Borba", oni su u jednom trenutku svog miljenika Đorđa Marjanovića izneli na rukama. Sve je ličilo više na neku sporstku manifestaciju, a ne na muzičko takmičenje. Obožavatelji su bili nezadovoljni, sumnjali su kompetentnost žirija.

Na kraju, i pored burnog reagovanja, sve se mirno rešilo.

(Telegraf.rs/izvor: Borba/Lj. Sabić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misirac

    6. mart 2024 | 12:23

    Hahahahahahaha, pa ovo je cirkus kakav smo mi narod!Nije nam dovoljno: Komunjare-Četnici, Za Slobu-Protiv Slobe, Delije-Grobari, za Vučića-Protiv Vučića…Zamisli još “kontra-miting”, ne mogu da verujem koji smo mi “indijanci”. Breskica vs Teya Dora. Aj’ ponesite i štangle, da se dobro pokidate:)))Dal’ je ovaj narod stvarno tolko prs’o?! Ovu malu Breskvicu boli uvo. Sad joj popularnost skočila još više, u zenitu je. Ide da skupi vrhunsku kintu po dijaspori, a vi slepci idite da se štanglirate sa ovima od Teye Dore:))Ovo je jedan od težih idiotluka za koje sam čuo u poslednje vreme!

  • Mica

    6. mart 2024 | 11:38

    Zaludnjasi, svi u rudnik Rembas, na rad.....

  • Gogi

    6. mart 2024 | 11:26

    Dokon narod nemaju pametnija posla!!! Opet Srbija protiv nasilja nije zadovoljna rezultatom! 🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA