Vreme čitanja: oko 1 min.

Još 9 dana do završetka konkursa za "Beogradsko proleće 2024": Do sada, preko 100 prijava autora i izvođača

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U međuvremenu je formirana Selekciona komisija, a ovogodišnji umetnički direktor festivala je Maja Rakovic

  • 0
Beogradsko proleće Foto: Filip Olćan/Promo

Konkurs za autore i izvođače pop i zabavnih kompozicija, koje će se takmičiti na ovogodišnjem muzičkom Festivalu "Beogradsko proleće", završava se za devet dana ( 15. marta) , a za prestižni festival do sada se prijavilo preko 100 kandidata. Za učestvovanje na poznatom muzičkom festivalu, kao i svake godine, zainteresovani su kako neafirmisani, tako i afirmisani autori, među kojima ima i poznatih muzičkih imena, kako iz Srbije, tako i iz regiona.

U međuvremenu je formirana Selekciona komisija, a ovogodišnji umetnički direktor festivala je Maja Rakovic, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naksi radija. Očekuje se da će Selekciona komisija posle isteka vremena trajanja konkursa, pristupiti selekciji 18 kompozicija koje će se ove godine takmičiti za prestižnu statuu Beogradskog proleća.

Podsetimo, poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, gde je i rođen, biće ove godine održan 20. aprila, treći put od obnavljanja.

Konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija počeo je 26. februara i završava se 15. marta. Zainteresovani mogu da konkurišu putem veb adrese prijava@beogradskoprolece.rs, a sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala proših godina dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bila je Tijana Bogićević sa kompozicijom „Krila od dima“, dok su drugo i treće mesto glasovima publike su odneli Adi Šoše i kompozicija „Pusto ostrvo“ i Isak Šabanović s numerom „Svakoj sam po nešto dao“.

Pre tačno 63 godine - 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE „BEOGRADSKO PROLEĆE“, koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA