≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Elemental "pokidao" u prepunoj Zappa bazi: Novi hitovi na pomolu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ekipa je otkrila da intenzivno radi na novim pesmama, a u budućnosti nas očekuje i prinova u vidu albuma

  • 0
Elemental Foto: Marko Popović

Uzavrela atmosfera zatekla je grupu Elemental 8. marta u Zappa bazi. Beogradska publika željno je iščekivala koncert njihove omiljene grupe a evo kako je nastup prošao.

Bili smo svedoci fantastičnog spektakla koji nam je priredila grupa Elemental. Remi i ekipa poklonili su ženama za 8. mart super provod, a i mi muški smo se malo ogrebali kao pratnja.

Za početak su nas podsetili da nikada ne treba da prestanemo da sanjamo, uz stvar "Hej, sanjalice", a onda je usledila paleta njihovog stvaralaštva  i genijalnosti sa iskustvom dužim od dve decenije.

"Crveno", "Malena", "Sama", "Romantika", "Goli i bosi", "Priroda i društvo", "Prokleta ljubav", "Bolji si" i, naravno za kraj, "U mojoj glavi" samo su neki od hitova koje su odsvirali.

Ekipa je otkrila da intenzivno radi na novim pesmama, a u budućnosti nas očekuje i prinova u vidu albuma. 

Pevačica grupe Elemental Remi zadovoljna je proteklim nastuopom u Zappa bazi, a rekla nam je i da će se ubrzo vratiti u Beograd.

- Moj glavni utisak je da bih htela još. Atmosfera i publika su bili zaista super i žao mi je što nismo mogli da organizujemo još jedan nastup. To samo znači da ćemo se vrlo brzo vratiti u Beograd. Stvorili smo tu neku emotivnu poveznicu sa publikom. Ima tu i onih kojima je Elemental samo faza, ali će uvek tu biti ljudi kojima su naše pesme mnogo značile u različitim fazam. Stvorila se neka emotivna povezanost koja je snažna - rekla nam je Remi.

- Meni kao autorki je drago da znam da te neke pesme koje su meni pomogle da izlečim neke delove sebe, pomažu i drugim ljudima. Tada baš shvatiš da sve ima smisla - dodala je pevačica grupe Elemental.

Elemental nema turneje, u pravom smislu te reči. Oni nastupaju svake nedelje, a sledeća "stanica" im je bila Novi Sad.

- Idemo u Novi sad, Maribor, Ljubljanu pa u Split. Nikada nismo oglašavali naše koncerte kao turneju, sem eto kada smo obeležavali 15 godina postojanja grupe. Mi sviramo skoro svake nedelje. Ja to ne bih nazvala "mašinom", to je lepota. Odabrali smo da se bavimo ovime i za nas je to lepota - objasnila je Remi.

Trenutno rade na sledećem albumu, a već kroz nekoliko meseci nas očekuju novi singlovi.

- Mislim da sada već imamo spremno 70% materijala za novi album. U stdiju smo dva puta nedeljno po ceo dan. Ima par pesama koje bih volela da još razradim jer mislim da im se nismo dovoljno posvetili. Ja se nadam da ćemo pre leta uspeti da izbacimo bar jedan singl, a u septembru će seigurno biti nešto više od toga. Nisam sigurna da će album biti spreman do kraja ove godine - rekla nam je sagovornica.

Za kraj smo je pitali da nam otkrije tajnu kako je bend Elemental dobio ime, a ona nam je otkrila da se izvor krije u osnovama Hip - Hop muzike.

- Počinjali smo kao "punokrvni" rep bend, a hip - hop kao kultura ima 4 elementa: DJ, MC, brakedancing i repovanje. Kada smo počinjali, krajem devedesetih, učestvovali smo u projektu "Basemental" koji je to ime nosio jer se događao u jednom podrumu, pa smo ukombinovali element i Basemental, i tako dobili Elemental - zaključila je Remi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA