Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se završava konkurs za "Beogradsko proleće": Pristigle 323 prijave autora i izvođača kompozicija

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selekciona komisija uskoro pristupa selekciji kompozicija koje će se takmičiti za ovogodišnju prestižnu nagradu

  • 0
Beogradsko proleće Foto: Promo/mts Dvorana

Konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija, koje će se takmičiti na ovogodišnjem muzičkom festivalu "Beogradsko proleće", završava se danas, posle gotovo mesec dana od zvaničnog početka prikupljanja prijava ( 26. februara ).

Za prestižni festival prijavilo se 323 kandidata, autora i izvođača pop i zabavnih kompozicija. Za učestvovanje na poznatom muzičkom festivalu zainteresovani su kako neafirmisani, tako i afirmisani autori iz Srbije i regiona.

Očekuje se da će selekciona komisija uskoro pristupiti selekciji 18 kompozicija koje će se ove godine takmičiti za prestižnu statuu "Beogradskog proleća". Ovogodišnji umetnički direktor festivala je Maja Rakovic, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naksi radija.

Podsetimo, poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, gde je i rođen, biće održan 20. aprila, treći put od obnavljanja.

Prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bila je Tijana Bogićević sa kompozicijom "Krila od dima", dok su drugo i treće mesto glasovima publike su odneli Adi Šoše i kompozicija "Pusto ostrvo" i Isak Šabanović s numerom "Svakoj sam po nešto dao".

Pre tačno 63 godine - 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni festival zabavne muzike "Beogradsko proleće", koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA