Vreme čitanja: oko 3 min.

Održana promocija albuma „Neka druga“ džez i pop pevačice Aleksandre Bijelić u Parobrodu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U uvertiri koncertnog nastupa, prisutnima su se obratili autorka Aleksandra Bijelić, pevač i saradnik na albumu Srđan Marković, kao i muzički novinar i kritičar Petar Janjatović

  • 0
Održana promocija albuma „Neka druga“ džez i pop pevačice Aleksandre Bijelić u Parobrodu Foto: Damjan Jovanović

U petak, 15. marta u Ustanovi kulture Parobrod održana je koncertna promocija albuma „Neka druga“ džez i pop pevačice Aleksandre Bijelić. Sa renomiranom vokalistkinjom nastupili su pijanista Ivan Aleksijević, saksofonista Kristijan Mlačak, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Petar Radmilović, kao i specijalni gosti – pevač Srđan Marković i Marry Gospel Choir.

U uvertiri koncertnog nastupa, prisutnima su se obratili autorka Aleksandra Bijelić, pevač i saradnik na albumu Srđan Marković, kao i muzički novinar i kritičar Petar Janjatović.

Aleksandra Bijelić se zahvalila svom bendu, kao i brojnim saradnicima na albumu, prijateljima, i izdavačkoj kući Sekvoja.

Srđan Marković je o saradnji sa Aleksandrom Bijelić na albumu “Neka druga” rekao: “Veoma mi je drago da smo Aleksandra i ja, u autorskom smislu, uspeli da napravimo pesme bazirane na zdravom pop zvuku koji ima primese soula, fanka, i svega onoga na čemu smo oboje odrasli. Bio je izazov, ali zapravo je bilo i lako. Suština problema današnje pop i umetničke muzike je da ne komunicira sa emocionalnim bićem, a mislim da smo uspeli da vratimo pesmi ono što je na prvu loptu i izraz koji budi čula. Ponosan sam na Aleksandru što je uspela da neke vrlo važne trenutke, kako nezgodne tako i pozitivne, utka u ovaj album koji odiše iskrenošću i svežinom”.

Petar Janjatović je o albumu rekao da zvuči kao kompaktna celina i dodao: “Veoma je bitno što se pesme obraćaju slušaocima. Tekstovi pesama su lični i prepoznatljivi ljudima, jer su u pitanju zaista životne teme. Sve je pokriveno jako pitkom, kvalitetnom muzikom, i vrlo finim aranžmanima. Nema mnogo takvih albuma kod nas poslednjih godina”.

Album “Neka druga” donosi devet džez pop pesama koje su istinsko i jedinstveno muzičko pripovedanje iz misli, srca i pera Aleksandre Bijelić. Ovo je muzika koja je sluša u jednom dahu, koja odiše nekim prošlim vremenima kada su muzikalnost, liričnost, razvijene melodijske linije, te kristalnost i savršenost interpretacije (kako vokalne, tako i instrumentalne) – bile imperativ. Aleksandra je podelila deo svoje muzičke duše, iskreno, decentno, nenametljivo, sofisticirano. I u stilu velikih evergreen diva.

Pored Aleksandre koja je autor većine tekstova i muzike, na albumu “Neka druga” svoj pečat su dali i: Lazar Arsović (produkcija, gitara, perkusije), Srđan Marković (muzika, prateći vokali), Bojana Stojkov (tekst “Gde ljubav spava”), Ivan Aleksijević (aranžmani, klavir), Milan Pavković (kontrabas), Petar Radmilović (bubnjevi), Kristijan Mlačak (saksofon), Nemanja Banović (truba) i specijalni gost Aleksandar Stojić (klasična gitara), Aleksandra Klenkovski (gudački instrumenti), Branislav Radovanović (stručni konsultant), članovi Merry Gospel hora, Luka Ignjatović (saksofon), Andrija Gavrilović A.N.D.R. (truba), Filip Bulatović (klavijature, aranžman), Petar Krstajić (bas gitara).

Aleksandra Bijelić kontinuirano je prisutna na domaćoj muzičkoj džez i pop sceni skoro dve decenije. Ova dama kristalnog vokala i izuzetne muzikalnosti diplomirala je na Katedri za muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je završila i Master studije na Katedri za džez i popularnu muziku. Pored uspešne koncertantne karijere, ona se aktivno i sa velikim uspehom bavi vokalnom pedagogijom.

Aleksandra Bijelić predvodi kvintet Alex & the Fergusons, sa kojim je objavila zbirku obrada pop i džez klasika pod nazivom A Basement Session. Kontinuirano nastupa kao solista Big Benda RTS-a i Beogradskim Diksilend Orkestrom, kao i sa Mapo Keys bendom Filipa Bulatovića. Sa svojim kvintetom i velikim orkestrima održala je mnogobrojne koncerte u zemlji, regionu i inostranstvu.

Zbog svoje specifične boje glasa i izuzetne vokalne tehnike Aleksandra Bijelić sarađuje je s brojnim muzičarima regionalne džez, pop i rok scene. Široj publici vokal Aleksandre Bijelić poznat je iz crtanih serijala poput Princeza Sirena, Kirari, Tara Dankan, Lenji grad, itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA