Vreme čitanja: oko 2 min.

Od 21. do 24. marta Kontakt festival u Beogradu: Vrhunski sadržaj za ljubitelje umetnosti i dobrog zvuka

V. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cilj je umrežavanje pripadnika muzičke scene iz zemalja bivše Jugoslavije

  • 0
Kontakt Festival 2024. Kontakt.org

Kontakt festival biće održan od 21. do 24. marta 2024. godine, u organizaciji producentske kuće "Kontakt konferencija" i promoterske "Odličan Hrčak".

Profesionalci iz svere muzičke umetnosti i stvaralaštva sabraće se u simfoniji zvuka i kulture, namenjenoj svima.

Pored koncerata, posetioci će moći da prisustvuju izložbama, tribinama panelima, javnim diskusijama i kreativnim radionicama.

Osmu godinu zaredom, Beograd je mesto susreta muzičkih profesionalaca razučitih žanrova, za sve ukuse. Festival pomaže u promociji domaćih izvođača.

Cilj je umrežavanje pripadnika muzičke scene iz zemalja bivše Jugoslavije.

Tako će ove godine, zahvaljujući partnerstvu sa British Council-om, vodeće globalne agencije učestvovati u Kontaktu kao glavnoj konferenciji.

Revijalni koncertni program Kontakt konferencije i showcase festivala svake godine donosi notu ekskluzive u popkulturnim okvirima. Tako će biti i na osmom Kontaktu.

Kada se govori o beogradskim bendovima koji su menjali lice grada i muzičkih tokova, JARBOLI su neizbežni. Osam godina nisu nastupali uživo, ali vreme je. I očekuju se na osmom Kontaktu. Veliki je i značajan povod njihove nove koncertne priče: 25 godina albuma „Dobrodošli“. Jarboli će nastupiti u Dorćol Platzu, 23. marta 2024.

Koncerti BOJANE VUNTURIŠEVIĆ nisu česti, ali često nije dovoljan samo jedan kako bi se zadovoljile strasti njene sve brojnije publike.

Umetnica koja je rokerski stav i energiju unela među TikTok generaciju, generaciju „Z“, na poseban način simboliše aktuelnu muziku koja se obraća starijim generacijama otvorenim za eksperimente i onim mlađim kojima live koncerti nisu deo svakodnevnog lifestyle-a. Ali, Bojanine nastupe ne propuštaju. Glas pomirenja generacija. To je Bojana. Nastupiće na osmom Kontaktu 23. marta 2024. u Domu omladine Beograda.

Kada smo kod generacijskih bendova, prva asocijacija jeste KOIKOI, najtraženiji bend u regionu tokom protekle godine. Obišli su Evropu tokom 2023, a s početka proleća će svu sublimiranu energiju da podele na Kontaktu sa domaćom publikom, regionalnim promoterima će još jednom pokazati zašto su na vrhu interesovanja njihovih kolega, a gostima iz Evrope koji budu posetili novo izdanje Kontakta poželeti najžešću muzičku dobrodošlicu u balkanski muzički svet. Njihov nastup u revijalnom delu programa osmog Kontakta doživećemo u Dorćol Platzu 22. marta 2024.

Kako je Kontakt okrenut regionalnim artistima, i ove godine će biti prisutni predstavnice Hrvatske – NENO BELAN & FIUMENS i Bosne i Hercegovine – LETU ŠTUKE.

Glas ovih bendova odjekuje kroz generacije koje su stasavele u bivšoj Jugoslaviji. BELAN na Kontakt donosi primorski polet, ŠTUKE kopnenu zbilju kršnih krajeva. I kompletiraće muzički krajolik novog KONTAKTA. Neno Belan u Domu omladine nastupa 21. marta 2024, a Letu štuke 22. marta.

Ulaznice za sve koncerte su u prodaji u Anti Shopu (Cetinjska 15, Beograd).

Konferencijski, dnevni program, od 21. do 24. marta, održaće se na više lokacija u gradu i otvoren je za sve zainteresovane, kako iz sfere muzičkog biznisa i kreativnih industrija, tako i za profesionalce iz srodnih oblasti, studente i muzičare. Prisustvo konferencijskom delu programa se ne naplaćuje.

Program sa satnicom i programima po lokacijama, kao i upoznavanje svih delegata koje će Kontakt ove godine ugostiti, dostupni su na sajtu manifestacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA