Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandra Bijelić: "Neka druga" je sofisticirani džez album

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bijelić je rekla da je album nastajao u protekle dve godine, razmišljajući šta želi u životu, a odgovor je dobila kroz pisanje pesama

  • 0

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je džez pevačica Aleksandra Bijelić koja je govorila o svom albumu "Neka druga".

Bijelić je rekla da je album nastajao u protekle dve godine, razmišljajući šta želi u životu, a odgovor je dobila kroz pisanje pesama.

Prema njenim rečima, "Neka druga" je pitki, sofisticiran džez album koji asocira na neka prošla vremena, na sedamdesete i osamdesete godine, koje su po njenom sudu dale najbolje autore i izvođače.

Odrastajući u osamdesetima, Bijelić je slušala albume Šake Kan (Shaka Khan) ili Kvinsija Džonsa (Quincy Jones), a pošto se bavi vokalnim džezom uvek su je zanimali rasni vokali koje je slušala i upijala.

Bijelić radi sa muzičari sa kojima je muzički stasavala od srednje škole i vrlo su sličnog senzibiliteta i mogu da isprate njene ideje.

"Album se obraća širem auditorijumu, zato što su pesme na srpskom jeziku, odišu duhom prošlih vremena. Mogu da podsete na hitove Bisere (Veletanlić) i Slađanu Milošević. To su bile moji uzori dok sam radila na albumu", navela je Bijelić.

Bijelić je navela da povodom albuma planira turneju po regionu preko leta, a beogradski koncert na jesen.

"Sve zavisi kako se kockice sklope. Ja ne volim mnogo da planiram. Džez je stil života u kojem se dosta improvizuje", rekla je pevačica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA