Vreme čitanja: oko 1 min.

"Na krilima muzike " pod pokroviteljstvom prve dame gđe Tamare Vučić sprema se za novo putovanje kroz Srbiju

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon izuzetno uspešnog karavana "Na krilima muzike" pod pokroviteljstvom prve dame Srbije gđe Tamare Vučić, tokom kog je održano dvanaest klavirskih koncerata pijaniste Stefana Ðokovića u dvanaest gradova širom naše zemlje, sprema se novo muzičko putovanje

  • 5
Tamara Vučić Foto: Promo/ Miloš Nadaždin

Cilj projekta je popularizacija klasične muzike, a ideja da se kultura vrati u svoj dom-dom kulture će nastaviti da živi. Ovim povodom u MTS Dvorani 28. marta, u Beogradu, biće organizovan nastup pijaniste Stefana Ðokovića uz gošće Jelenu Gavrilović i Nevenu Božović na kojem će prisustvovati deca iz osnovnih i srednjih muzičkih škola iz brojnih gradova naše zemlje.

Publika iz Beograda, umetnici i prva dama Srbije dočekaće talentovanu decu iz Lebana, Medveđe, Leskovca, Čačka, Svilajnca, Kule i zajedno sa njima uživaće u delima Ŝuberta, Šopena, Lista uz želju da ih inspirišu, i podrže da nastave školovanje ali i osveste važnost kulturnog nasleđa koje će jednoga dana i oni negovati. Upravo će ovaj susret biti dokaz da muzika spaja i da su velike kompanije poput ALTA banke na čijem je čelu dr Davor Macura, predsednik Upravnog odbora, i fondacija Humana Srca prepoznale značaj ovog koncerta.

Novi ciklus koncerata pod pokroviteljstvom prve dame Srbije gđe Tamare Vučić biće organizovan u okviru Integralnog razvoja Srbije, koji predstavlja sveobuhvatan koncept razvoja opština širom naše zemlje, objedinjujućiavajući turistički, kulturni, ekonomski i  socijalni razvoj svakog dela države.

Integralni razvoj Srbije je deo plana Srbija 2027, koji kroz revitalizaciju i uređenje našeg kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa, omogućava i najmanje razvijenim opštinama da postignu konkuretnu prednost i postanu atraktivni lokaliteti na regionalnom nivou. Program započet 2021. godine pokrenuo je niz projekata širom južne i zapadne Srbije, koji su stvorili novu perspektivu za dalji razvoj udaljenih krajeva Srbije. Deca iz tih opština će na koncertu u Beogradu biti naši gosti, a do kraja godine, karavan ide u njihove krajeve.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gs

    22. mart 2024 | 18:12

    Zena na mestu I prava dama nju politika muza ne zanima

  • Слађана Точиловац Шаљић

    22. mart 2024 | 15:32

    Браво и подршка!

  • Vera

    24. mart 2024 | 01:26

    I dusmani znaju da je Tamara prava dama, kao sto je i nas Predsednik pravi gospodin! Znaju i crkavaju od muke, jer su zli i zavidni. Normalni ljudi im se dive. Samo napred Vucici, divni ste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA