Vreme čitanja: oko 2 min.

Slovački reperi obradili pesmu "Ljubav u inat" Beogradskog Sindikata

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pesma "Ljubav u inat" je izašla u doba kad su kroz slovačke gradove krenuli građanski protesti - marš za mir", rekao je producent Rene Poluch

  • 2
Slovački reperi obradili pesmu Ljubav u inat Beogradskog Sindikata Foto: Promo

Kaidžas i Moloch Vlavo, dvojica istaknutih slovačkih repera, sa ponosom najavljuju svoj najnoviji muzički projekat - obradu pesme "Ljubav u inat” Beogradskog Sindikata. Ova izuzetna produkcija nije samo običan muzički video, već je rezultat međunarodne saradnje i dubokih složenosti koje su oblikovale njeno stvaranje.

Kaidžas je devedesetih godina pobeđivao na svim “Freestyle battle” takmičenjima u srednjoj Evropi, a bio je prvi u Evropi u snjimanju albuma bez pisanog teksta. U tom periodu Denisovan aka Moloch Vlavo je takođe bio jedan od najuticajnijih MC-eva u Slovačkoj, istovremeno je glumac i vodi svoj Barber shop kao i podcast na Youtube.

Spot za pesmu "Ljubav u inat" realizovan je u Slovačkoj u saradnji sa talentovanim profesionalcima iz različitih delova sveta. Međunarodnu produkciju predvodio je Rene Poluch, čije je slovačko poreklo i duboka povezanost sa srpskim narodom doprinela emotivnoj dubini ovog projekta. Glavni kamerman i montažer Karel Seidl iz Češke i druga kamera Urša Prad iz Slovenije, doneli su svoj jedinstveni vizuelni senzibilitet i stručnost u procesu stvaranja, a kao režiser se potpisuje Nenad Crnić.

Pesma "Ljubav u inat" odabrana je sa namerom, budući da se njena suština savršeno uklapa sa duhom i idejama koje su prisutne u slovačkom društvu u vreme izrade ovog remek-dela. Kroz svoje stihove, Kaidžas i Moloch Vlavo uspešno prenose poruku zajedništva, otpora i ljubavi u teškim vremenima, čime su dodatno ojačali veze između slovačke i srpske kulture.

Beogradski sindikat koncert Tašmajdan Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Važno je istaći da su oba slovačka repera koji su učestvovali u obradi pesme, Kaidžas i Denisovan aka Moloch Vlavo, kao i članovi Beogradskog Sindikata, prošli kroz različite faze razvoja hip hop kulture. Njihova umetnička evolucija odražava se u tekstovima koji su postali sve više prožeti slovenstvom i patriotizmom, što je retko među slovačkim reperima. Ova sloboda izražavanja postala je ključna tema u trenutnoj evropskoj klimi gde se sloboda često dovodi u pitanje.

Osim umetničkih veza, ova saradnja nosi i dublje lične veze. Rene Poluch, zajedno sa članovima Sindikata, deli osećaj istorijske povezanosti između slovenskih naroda, čemu je doprinela i njegova aktivna uloga tokom bombardovanja Srbije. Njegovo iskustvo donošenja humanitarne pomoći na Kosovo i prijateljstvo sa članovima Sindikata prethodilo je ovom projektu.

"Pesma "Ljubav u inat" je izašla u doba kad su kroz slovačke gradove krenuli građanski protesti - marš za mir. Pošto se poruka pesme uklapa sa idejom tih protesta i slovački reperi koji su obradili pesmu su takođe držali govor tokom protesta. Slovačka verzija teksta govori o lepim momentima jedinstva među slovenskim narodima.” - istakao je producent Rene Poluch.

Pogledajte spot:

(Telegraf.r)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA