Vreme čitanja: oko 2 min.

Beograd je u petak bio "Grad bez boje": Dino iz Letu štuke o nastupu na Kontakt festivalu i planovima za dalje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sešćemo sad malo u prostoriju da snimamo neke nove stvari, pa u junu kreće letnja turneja

  • 0
Koncert Letu Štuke FOTO: Vladimir Branković

Beogradska publika, kao po običaju,  fantastično je dočekala sarajevski bend Letu Štuke.

Oni su u petak uveče nastupali u okviru "Kontakt festivala" u velikoj sali Doma omladine.

Karte su bile rasprodate a "dvorana" krcata. Starijih posetilaca bilo je više nego mladih, ali su svi podjednako uživali pevajući hitove ove pop - rok grupe, poput "Mjesto za dvoje", "Šutiš", "Grad bez boje" i mnogih drugih.

Ekipa Telegrafa posetila je ovaj fenomenalan koncert i imala prilike da razgovara sa frontmenom Dinom Šaranom.

On je istakao da najviše voli da nastupa u Beogradu jer je to veliki grad, ali mu je veliko zadovoljstvo i da izađe pred zagrebačku ili sarajevsku publiku.

- Beogradska publika je fantastična, možda najbolja u regiji, mogu reći. Ja sam iz "onog"sistema. Osećam prostor bivše Jugoslavije kao emotivni, ne kao fizički, tako da se osećam svuda kao kod kuće. Obraćam se svima kao mojima. Oni su moja publika. Što je veći grad, veći je odziv. Beograd je tu najveći, a ne zaostaju mnogo ni Zagreb i Sarajevo, u glavnom, što jeveći grad to je bolje - Rekao je Dino.

Zadovoljan je "Kontakt konferencijom" i ističe njen značaj za razvoj muzike i stvaranje kontakata.

-Mislim da je "Kontakt konferencija" korisna da se razmene neka iskustva, da bi se posao bolje odvio. Ja to podržavam i voleo bih da se nastavi - poručio je frontmen benda Letu Štuke.

Na odgovor da li su neki poznati bendovi na njegov stil izvršili pasivan uticaj, on je odlučno odgovorio da ne, ali je istakao koje grupe je u mladosti slušao i da prati moderne bendove.

- Ja sam pomalo čudan, na moj muzički pravac nije direktno uticalo ono što privanto slušam. Inače, počeo sam od Bitlsa, Stounsa i Cepelina kao mlađi, sve do sada kada rado pratim radove ovih novih Indi bendova. Slušam ja sve to danas i onda to procesiram kroz sebe i proizvodim nešto svoje. Ne volim da "kradem", to nije trud, već pravim nešto svoje - objasnio nam je Dino Šaran

Od frontmena smo saznali i da im je u planu novi album. Sledi kratka pauza da se "skuva" nešto novo, pa pravac na letnje festivale.

- Slede letnji festivali. Prvo ide jedna kratka pauza, u toku koje ćemo se posvetiti novom albumu. Sešćemo sad malo u prostoriju da snimamo neke nove stvari, pa u junu kreće letnja turneja. Novi album je prioritet - Zaključio je Dino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA