≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najavljeno "Naše veče" Ivana Bosiljčića: Jelena Tomašević biće specijalna gošća koncertima u mts Dvorani

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Koncert naziva "Naše veče" u pratnji Simfonijskog orkestra i umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" zapravo je mešavina koncerta, poetske večeri i dramske umetnosti, o čemu je govorio svestrani Ivan Bosiljčić

  • 0

Glumac i pevač Ivan Bosiljčić je u susretu sa medijima u Lisabon baru Mts Dvorane najavio svoja tri koncerta 29. marta, 5. i 13. aprila u ovoj ustanovi i otkrio da će mu specijalni gost biti supruga Jelena Tomašević.

Koncert naziva "Naše veče" u pratnji Simfonijskog orkestra i umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" zapravo je mešavina koncerta, poetske večeri i dramske umetnosti, o čemu je govorio svestrani Ivan Bosiljčić.

On je podsetio da je upravo na sceni Mts Dvorane, tadašnje Dvorane Doma sindikata, započeo "Naše veče" pre 15 godina, kada se prvi put predstavio publici na ovaj način baš sa ansamblom "Stanislav Binički".

"Saradnici i ja smo shvatili da ovaj projekat predstavlja zapravo neuhvatljivu formu. Neki ga definišu kao kabare, muzičku predstavu, kabare, a svako izvođenje je novo i autentično, iako je program poezije i pesama uglavnom isti. Sve zavisi od publike i tako je uvek drugačije naše izvođenje. Ovo je ozbiljna muzička predstava i ima ozbiljnu priču o ljubavi", ocenio je Bosiljčić i dodao da mu je dragoceno iskustvo u mjuziklima pomoglo da ostvari ovaj dugovečni autorski projekat.

Gošća će mu biti supruga, istaknuta etno pop muzičarka Jelena Tomašević, što je Bosiljčić otkrio tek danas.

"Shvatili smo da nikada nismo nastupali zajedno na sceni, predugo smo čekali, a imali smo ogromnu želju. Kada sam razmišljao ko bi mi bio gost na koncertima, i osvrnuo se na sve periode, da su to bili glumci, solisti iz opere, moje kolege iz Pozorišta na Terazijama. Onda konačno neko ko je meni najbliži treba da gostuje kod mene, jer ovo jeste "Naše veče". Zašto onda ne bismo mi zajedno nastupali? Jelena je tu na svome, gostuje na jednom muzičkom događaju, već je imala koncert u Mts Dvorani i dobrodošla je na umetničko veče", rekao je Bosiljčić i napomenuo da ne može otkrio koje će pesme Tomašević otpevati, o poručio publici da dođe i otkrije na koncertima.

Ivan Bosiljčić pored filmske, televizijske i pozorišne karijere sa uspehom predstavlja svoje autorske projekte ljubiteljima poezije i muzike.

Koncert - predstava "Naše veče" jeste muzički susret publike i umetnika, koji spaja najlepše popularne filmske i pozorišne melodije naših prostora i antologijsku poeziju književnih velikana.

"Kombinovali smo razne pravce, tako da je bio uključen gipsi fado, uz gitarski ansambl, i inspiriše nas muzika i publika. Postali smo bolji ljudi za svih ovih 15 godina. Mislim da je nemoguće da publiku koju zanima umetnost ikada skrene na stranputicu", objasnio je dramski i muzički umetnik.

Bosiljčić se osvrnuo da je "Naše veče" potrebno auditorijumu danas, i da mu se čini da je u proteklih godinu dana publika u pozorištu pruža izuzetnu podršku umetnicima.

Glumac smatra da je publika verovatno željna uživo nastupa, usled stresnog perioda i užasnih tragedija koje su sa zadesila u našoj zemlji prošle godine, i kada je u vreme pandemije korona virusa postojalo ograničenje oko broja publike, te su se gledaoci uželeli.

"Koncert "Naše veče" je zajednička čežnja za dobrotom i lepotom. Fjodor Mihajlovič Dostojevski je rekao "Lepota će spasiti svet". To uvek volim da citiram. Mislim da toga nismo bili svesniji više nego sada. Ovo je ozbiljan komad lepote i velika uteha u ovo teško vreme, što sam prepoznao sa svojim saradnicima", smatra glumac.

Dirigent Mikica Jevtić je počastvovan što je Bosiljčić njega odabrao za saradnju na ovim velikim koncertima u Beogradu, i podsetio da su jednom sarađivali na koncertu u Nišu.

Jevtić je otkrio da je zaposlen kao dirigent u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i da se sa glumcem spojio upravo preko teatra, ali da je i ovo prava predstava koja ima više činova.

Bosiljčić je pohvalio dirigenta da je ruski đak, posebna umetnička individua, slovenska duša i temperament.

Nakon 15 godina na toj istoj sceni, u istom sastavu kao na početku ovog muzičko-dramskog i poetskog puta, u pratnji 30 muzičara Simfonijskog orkestra umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Ivan Bosiljčić će tri večeri u Mts Dvorani izaći pred svoju publiku.

"Biće ovo prilika da se ogledamo jedni u drugima i da zajedno odmerimo koliko smo se promenili za deceniju i po. Ja sam siguran da ćemo svi posle ovog susreta izaći sa koncerta ponosni što su muzika, poezija i umetnost, naš način traženja lepote i da smo baš zbog toga, u međuvremenu postali bolji i duševniji ljudi. Obavezno dođite da se u to uverite", zaključio je Ivan Bosiljčić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA