≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je Slađana Milošević govorila o pesmi "Princeza" i saradnji sa Dadom Topićem

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Princeza" je "uhvatila" magiju muzike, teksta i međusobnih osećanja između Dade i mene, uz veliko muzičko i lično poštovanje", rekla je svojevremeno Slađana

  • 0
Slađana Milošević Foto: Youtube printskrin/EX YU ARHIV

Aleksandra Slađana Milošević je tokom svoje karijere otpevala veliki broj hitova, a jedan od najznačajnijih bio je i "Princeza". Ovaj duet sa Dadom Topićem, koji je komponovao Aleksandar Sanja Ilić, a čiji je aranžman uradio Slobodan Sloba Marković, bio je blizu da predstavlja Jugoslaviju na  "Evroviziji", ali do toga nije došlo.

Po takozvanom "jugoslovenskom ključu", pobedu je odnela pesma "Ciao Amore", koju su izvodili Izolda Barudžija i Vlado Kalember.

"Tada se desila takozvana jugoslovenska kuhinja. Svi su centri gledali ko ima najbolju pesmu i onda su urušavali poene. Tadašnja pobednička pesma nije bila iz Podgorice, nego iz Zagreba. Čuo sam je godinu dana ranije, radio ju je Đorđe Novković. Tada su Zagreb i Podgorica 'skidali' poene Beogradu, pa "Princeza" nija bila ni prva ni druga već negde šesta", rekao je svojevremeno Sanja Ilić.

Aleksandra Slađana Milošević je u jednom intervjuu govorila o pesmi "Princeza" i saradnji sa Dadom Topićem.

"Iako to nije odgovaralo istini, Zapad je Jugoslaviju smatrao komunističkom zemljom iza gvozdene zavese, i u skladu sa takvim mišljenjem je i tretirao. Lokalni umetnici nisu imali realnih šansi za uspeh. Evrovizija je bila prilika da pokažemo, da i naša popularna umetnost, adekvatno komunicira sa duhom modernog vremena. "Princeza" je "uhvatila" magiju muzike, teksta i međusobnih osećanja između Dade i mene, uz veliko muzičko i lično poštovanje. Posle saradnje na Dadinim i mojim albumima, "Princeza" je bila idealna prilika da ostvarimo težnju za punom saradnjom. Od silne želje koja je godinama postojala, rodilo se nešto toliko lepo, što jednostavno obuzima. Čaroliju "Princeze" vidim upravo u osećanju koje se, ne slučajno, projektuje na sve ljude", rekla je svojevremeno Slađana.

Podsetimo se i šta je Dado Topić rekao o pesmi "Princeza":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA