Vreme čitanja: oko 2 min.

""Princeza" nas je povezala za sva vremena": Dado Topić govorio o Slađani Milošević

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Slađana je bila moja drugarica, moj veliki prijatelj", počeo je sa pričom Dado o Slađani

  • 0
Slađana Milošević Foto: Youtube printskrin/EX YU ARHIV

Dado Topić govorio je o Aleksandri Slađani Milošević, koja je preminula u 69. godini u Zemunskoj bolnici. Muzičar je naveo da ga za njegovu koleginicu vežu lepa sećanja.

"Slađana je bila moja drugarica, moj veliki prijatelj. Imao sam tu sreću da smo eto te sjajne trenutke tih pobeda i osvajanja tih nekih trofeja na muzičkim manifestacijama, da smo to doživljavali zajedno. Bilo je to lepo vreme, to su drage uspomene. Ja ću Slađanu pamtiti kao veliku, dragu osobu, velikog prijatelja koja mi je u svemu u životu, u trenucima koje smo slavili zajedno bila iskreni drug. Ako išta, ta pesma "Princeza" povezala nas je za sva vremena i ja ću to pamtiti najlepše što se dogodilo kao duet, kao Slađana i Dado. Bilo je to jedno i neće se ponoviti", rekao je Dado u emisiji "Među nama" na TV Nova S.

Za Slađanu je Dado imao samo reči hvale.

"Bila je neverovatno britka po pitanju nekih tema o kojima je volela da peva. Radila je jednu muziku koja nije bila trendovska, niste mogli da pronađete uzora za njene harmonije, njene ritmove, njene aranžmane, tako da je uvek nastojala da sve što uradi da bude novo, da bude autotentično, da bude njeno. Tako da je ostavila trag kao jedna neprikosnovena ikona koja je uvek istraživala nove oblike, nove sardžaje, nove mogućnosti i samim tim postojala avangarda. Nju je bilo teško pratiti. Možda je bila mnogima uzor, ali je teško bilo držati korak sa Slađanom, jer jednostavno ona je bila u svemu jedinstvena", rekao je Dado i dodao:

"Ona je bila svesna sebe i upravo je na tome radila da bi po tome bila zapamćena i uvek bila prepoznata kao osoba koja nema pretenzije da sledi klišee i standarde toga vremena. Jednostavno, morala je da osvaja nove prostore da u svemu tome bude verna i da, normalno, uvek bude prva tamo gde niko još nije bio pre nje", zaključio je Dado.

Video: Preminula Slađana Milošević: Pesmama je rušila mnoge tabue, a izgledom je pomerala granice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA