≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stefan Ðoković održao klavirski koncert u Beogradu, pod pokroviteljstvom Tamare Vučić

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković je rekao da je za njega ovo bilo emotivno veče

  • 25

Pijanista Stefan Đoković održao je koncert u mts Dvorani u Beogradu, a nastupu održanom pod pokroviteljstvom supruge predsednika Srbije Tamare Vučić, prisustvovala su i deca iz osnovnih i srednjih muzičkih škola iz brojnih gradova Srbije.

Đoković je rekao da je za njega ovo bilo emotivno veče.

"Mislim da je jako bitno za popularizaciju klasične muzike da što više omladine bude u publici na koncertima klasične muzike i da se od detinjstva u njih utkaju te vrednosti i dolasci na koncerte", izjavio je Đoković.

Specijalne gošće na koncertu bile su glumica Jelena Gavrilović i pevačica Nevena Božović, koje su izvele numeru "Iznad duge" Džudi Garland i poznatu makedonsku pesmu "Zajdi zajdi jasno sonce".

Kako je istakla Božović, pevala je jednu od svojih najdražih pesama.

"Moram da kažem da mi je zadovoljstvo što sam bila Stefanov gost večeras. Drago mi je što radi ovo i što ćemo imati više ovakvih njegovih koncerata, zato što zaista to zaslužuje. Ova muzika možda ima manju medijsku pažnju, ali zaslužuje mnogo više. Vidim i po ljudima i po mts Dvorani, koja je bila puna, da su divne reakcije, tako da mi je zaista drago", izjavila je Božović.

Video: Tamara Vučić na klavirskom koncertu u Beogradu Stefana Đokovića, nastupila i Nevena Božović

Nastup Stefana Ðokovića početak je novog ciklusa koncerata pod pokroviteljstvom supruge predsednika Srbije Tamare Vučić.

Organizovan je u okviru "Integralnog razvoja Srbije", koncepta razvoja opština širom naše zemlje, objedinjujući turistički, kulturni, ekonomski i socijalni razvoj svakog dela države.

"Integralni razvoj Srbije" je deo plana Srbija 2027, koji kroz revitalizaciju i uređenje našeg kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa omogućava i najmanje razvijenim opštinama da postignu konkuretnu prednost i postanu atraktivni lokaliteti na regionalnom nivou.

Prethodni ciklus klavirskih koncerata, pod nazivom "Na krilima muzike", održan je u 12 gradova širom Srbije.

Organizatori koncerta najavili su da će "muzički karavan" do kraja godine posetiti i krajeve iz kojih su deca, gosti sinoćnjeg nastupa, a u pitanju su Lebane, Medveđa, Leskovac, Čačak, Svilajnac i Kula.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    29. mart 2024 | 08:18

    Vidi se odzivom publike da nas narod voli da prisustvuje kulturnim dogadjajima.

  • Maja

    29. mart 2024 | 08:17

    Lepo je cuti da se odrzavaju ova kulturna desavanja u nasoj zemlji. Kultura je uvek na prvom mestu

  • Mirko

    29. mart 2024 | 07:53

    Ovakve stvari nasa zemlja zasluzuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA