≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić prvi put zapevali zajedno na sceni: Održan prvi od tri koncerta "Naše veče"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ovaj muzički susret publike i umetnika, koji objedinjuje najlepše popularne filmske i pozorišne melodije naših prostora i antologijsku poeziju književnih velikana, dočekan je burnim, emotivinim ovacijama publike

  • 1

Prvi od tri zakazana koncerta Ivana Bosiljčića "Naše veče" u pratnji Simfonijskog orkestra umetničkog ansambla Stanislav Binički održan je večeras u punoj Velikoj sali mts Dvorane. Sledeća druženja sa publikom biće održana 05. i 13. aprila na istom mestu.

Ovaj muzički susret publike i umetnika, koji objedinjuje najlepše popularne filmske i pozorišne melodije naših prostora i antologijsku poeziju književnih velikana, dočekan je burnim, emotivinim ovacijama publike.Bosiljčić je kao pratnju imao čitav Simfonijski orkestar umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i dirigenta Mikicu Jevtića.

"Dobro veče svima. Hvala vam što ste u tolikom broju došli na "Naše veče". Dok smo ovde večeras zajedno, imamo jedan veliki cilj, a to je da dokažemo da dobrote i lepote još uvek ima. Setimo se reči pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog: "Lepota će spasiti svet", obratio se publici Ivan Bosiljčić na samom početku svoje muzičko poetske večeri.

Koncert je započet "Ruskim instrumenstalom 1", da bi nakon pozdravne reči publici usledila kompozicija Ono sve što znaš o meni.

Projekat koji glumac u različitim varijacijama i nazivima izvodi već punih 15 godina zapravo predstavlja mešavina koncerta, recitovanja poezije i dramske umetnosti - monologe.

Bosiljčić je u svom repertoaru poručio "Sve što znaš o meni" Arsena Dedića, romantično se otisnuo u davna vremena - "Bila je tako lepa" Dragana Stojnića, da bi se povezao sa filmskim ostvarenjima - "Devojko mala" iz hit filma "Ljubav i moda", koju je pevao glumac Vlastimir Đuza Stojiljković.

"Vidite kako sam večeras u sakou i sa leptir mašnom, ali ne brinite, neće ovo veče biti tako formalno kako deluje na samom početku", rekao je glumac i pevač, te je odvezao mašnu i otkopčao sako da se raskomoti.

Stihovi "ja sam onaj koji sanja, zato neću da te budim", odjekivali su salom iz pesme "Dušo moja" Kemala Montena, a publiku je razgalila antologijska kompozicija "Žute dunje" čuvene jugoslovenske grupe "Indeksi" sa pevačem Davorinom Popovićem.

Uplovio je Bosiljčić ponovo u filmske vode sa numerom "Gipsy song" iz makedonskog ostvarenja "Gipsy Magic" Stoleta Popova.

"Najveći kompliment za pevača je kada publika stalno peva sa njim na koncertima. To znam jer sam u braku sa jednim takvim, mojom Jelenom, a imam i prijatelje iz te branše, kao ovde prisutni Sergej Ćetković. A za glumca je najveći kompliment da dok glumi, nastane tišina. Večeras vi možete slobodno i jedno i drugo, a zašto? Zato što je ovo - "Naše veče", naglasio je Bosiljčić.

Popularni glumac, junak mjuzikala "Cigani lete u nebo", "Zona Zamfirova", "Čikago", podsetio je da je juče, 28. marta bilo 200 godina od rođenja velikog pesnika Branka Radičevića.

Osim njega, na repertoaru domaćih pesnika bili su srpski autori Miroslav Mika Antić, Aleksa Šantić, i ruski umetnici - Sergej Jesenjin i Konstantin Simonov.

Nadahnuto je dramski i muzički umetnik otpevao čuveni baladu "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koja je proslavila Ljubišu Stojanovića Luisa, "Pukni zoro" slovenačkog kompozitora Magnifica, iz filma i TV serije "Montevideo" Dragana Bjelogrlića.

"Deda mi je bio oficir, tata karatista, a ja eto ovde recitujem poeziju. Ali dobro, zato je sa mnom umetnički ansambl Ministarstva odbrane. I ovo večeras je jedan front ovde, i to front za odbranu umetnosti i kulture. Hvala što smo svi zajedno u ovome", poručio je Bosiljčić i onda rešio da ispriča jednu anegdotu.

Tako je spomenuti deda oficir njemu savetovao da upiše fakultet, a budući glumac mu reče da planira da ode na prijemni iz glume na Akademiju.

"Ma kakva gluma! Ti moraš da upišeš bre fakultet", kaže meni deda. Ja mu opet kažem da je moj izbor gluma, ne vredi. I ja mu saopštim da sam upisao, kasnije i završio glumu, i on će meni - "e dobro, sad onda posle glume da upišeš pravi fakultet". "Ali, deda, gluma je ozbiljan fakultet", pokušam da ga uverim, ali ne vredi, on će meni "nije, to je kurs!", zabavljao je publiku Bosiljčić.

Onda je on poentirao priču, kada je unuk Bosiljčić igrao pilota u TV seriji "Ranjeni orao" Zdravka Šotre, deda ga je nazvao i viknuo od sreće: "Ivane, pa ovo je za dva fakulteta!".

Kao što je i obećao na nedavno održanoj konferenciji za medije, Ivan Bosiljčić večeras je na sceni prvi put nastupio sa suprugom, pevačicom Jelenom Tomašević. Jelena se bogatom repertoaru koncerta pridružila pred kraj koncerta, te su supružnici zajedno izveli pesmu To je bila ljubav iz mjuzikla "Cigani lete u nebo."

"Jelena i ja smo shvatili da smo toliko toga iskusili zajedno, a da nikada još uvek nismo nigde pevali zajedno uživo na sceni. Došlo je krajnje vreme. I rešio sam da nam želju večeras ispunom", poetski se izrazio glumac i doveo suprugu Jelenu Tomašević, poljubio ruku kao džentlmen i nastupli su konačno zajedno.

Jelena i Ivan su otpevali nadahnuto samo jednu numeru "To je bila ljubav" iz hit mjuzikla "Cigani lete u nebo". Publika je očekivala još zajedničkih pesama, ali Jelena se objavila sa bine.

Inače je etno pop umetnica odabrana medju 19 izvođača za treće izdanje obnovljenog festivala zabavne muzike "Beogradsko proleće" 20. aprila u Mts Dvorani.

"Volim da nazovem moju ženu Jelena Tomašević Bosiljčić. Da nema Slobode Mićalović Ćetković, Jelena bi sigurno bila umetnica sa najduža dva prezimena", našalio se Bosiljčić, da bi dalje pevao još numera ("Nane Coha") iz "Cigani lete u nebo", kao omaž svoje uloge u toj predstavi koja uskoro slavi jubilej - 20 godina od premijere (17. aprila).

Nakon toga usledilo je još poezije i tri kompozicije, da bi se potom Bosiljčić usled ovacija publike na scenu vratio još dva puta izvodeći I sad me po tebi poznaju, kompozitora Vojkana Borisavljevića za čuvenu TV seriju "Vruć vetar" iz pera Siniše Pavića, "Oči čornije" (proslavilo Oliveru Katarinu i Merimu Njegomir), "Idu dani" Željka Joksimovića, za seriju "Ranjeni orao", kao "I sad me po tebi poznaju", kao i "Čekaj me", da bi koncert završio pesmom Tošeta Prosekog "Tajno moja", nakon čega je sa scene ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Podsetimo, poznati domaći umetnik je uoči nastupa poručio - te ove večeri i ispunio obećanje: „Biće ovo prilika da se oglednemo jedni u drugima i da zajedno odmerimo koliko smo se promenili za deceniju i po. Ja sam siguran da ćemo svi posle ovog susreta izaći iz Dvorane, ponosni što su muzika, poezija i umetnost, naš način traženja lepote i da smo baš zbog toga , u međuvremenu postali bolji i duševniji ljudi“.

(Telegraf.rs/Jelena Kostadinović Burazor/Tanjug)

Video: Ivan Bosiljčić za Telegraf.rs o Jeleni Tomašević, Slobodi Mićalović, Jezdićevom potezu u pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    30. mart 2024 | 20:37

    Dokle će se forsirati ta dva antitalenta,Bosiljčić i Tomaševićka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA