Vreme čitanja: oko 1 min.

KAL najavio veliku Balkansku turneju: Prvi koncert 5. aprila u Beogradu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako nam je rekao frontmen grupe KAL, Dragan Ristić, ovaj koncert u petak je zagrevanje za veliku Balkansku turneju koja će početi u maju mesecu i povodom obeležavanja Međunarodnog dana Roma

  • 0
Bend Kal Foto: KAL

Infuzija čiste energije i zvuka koja nikog ne ostavlja ravnodušnim – grupa Kal.

Ritam nastao kombinacijom muzike Zapadnog Balkana sa svingom, džezom, bluzom, popom i donosi jedan sasvim nov, originalan zvuk koji se prima od prvog do poslednjeg akorda.

Grupa je nastala 1996. godine. Od tada do danas su odsvirali preko hiljadu koncerata u zemlji inostranstvu. Učestvovali su na svim značajnim evropskim festivalima: Roskilde festival – Danska, Fjužn festival –

Nemačka, Pepsi Siget festival – Mađarska, Berlinale festival – Nemačka, Eksit festival – Srbija, Beogradski festival piva – Srbija, Kustendorf filmski i musički festival – Srbija, Nišvil džez festival – Srbija…

- To je čista estetika mola, zato ne čudi što su zapadni, muzički kritičari, stil koji je romska grupa Kal unela nasvetsku muzičku scenu nazvali Rock´N´Roma, ili Gypsy Rockabilly.

Kal bend će, kao uvertiru za veliku Balkansku turneju, u petak, petog aprila od 21. čas, održati koncert u „Vikasha Jazz Club“, Lomina 14. u Beogradu, u kome nastupa prvi put.

Kako nam je rekao frontmen grupe KAL, Dragan Ristić, ovaj koncert u petak je zagrevanje za veliku Balkansku turneju koja će početi u maju mesecu i povodom obeležavanja Međunarodnog dana Roma.

KAL će nastupati u Sarajevu, Mostaru, Skoplju, Ljubljani, Zagrebu, Tuzli, Sofiji, Budimpešti, Nišu i Beogradu.

(A.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA