≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Beograd i Zagreb su moji gradovi": Ida Prester za Telegraf.rs o novom albumu i koncertima u Domu Omladine

V. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ida je stvorila nešto čarobno i sjajno - muziku koja neraskidivi notni niz između Beograda i Zagreba čini svetlucavijim

  • 1

Hrvatska umetnica, pevačica i voditeljka Ida Prester održaće sa bendom Lollobrigida dva koncerta u beogradskom Domu omladine.

Budući da je prvi nastup, zakazan za 5. april, rasprodat u rekordnom roku, odmah je bukiran i drugi termin za samo dan pre inicijalno dogovorenog.

Uzbudljiv sint - pop zvuk Lollobrigide "obojiće" jedinstvenom i fantastičnom atmosferom četvrtak i petak, a pored toga, pravu žurku posetiocima će prirediti i brojni gosti koje će Ida izvesti na scenu.

Između ostalog, na binu Doma omladine izaći će i fantastična Bojana Vunturišević koja je na istom mestu, u okviru "Kontakt festivala", slušaoce oborila sa nogu samo dve sedmice ranije.

Imali smo tu čast da ugostimo Idu Prester u našem skromnom, ali komotnom, studiju i da sa njom proćaskamo o predstojećim nastupima, novom albumu, ali i da je vratimo kroz vreme na prve dane njenog stvaralaštva, kada je "čokoladno mleko u sebi imalo više čokolade".

Kreativnost i mašta doveli su je do zvezda. Od devojačke ideje, satkane od stihova snimljenih na kasetama i improvizovanih kavera, Ida je stvorila nešto čarobno i sjajno - muziku koja neraskidivi notni niz između Beograda i Zagreba čini svetlucavijim.

- Beograd i Zagreb su moji gradovi, podjednako ih volim, a Beograd ima nešto što niko nema, to je neposrednost, ludilo i sloboda -  objasnila nam je Ida.

"Sutra je dan" kada ćemo po prvi put čuti stvari sa Idinog autorskog album "Sad" .

- To su neke pesme koje sam pisala tokom proteklih 4 godine, i "Sad" je vreme da se izbaci taj album. To je ujedno i prva pesma koju sam napisala u tom periodu. Ona se naslanja na nešto što sam ja shvatila godinama i iskustvom, to koliko svi žalimo za nekim "dobrim starim vremenima" i koliko je sve ranije bilo bolje. Romantizujemo prošlost i iščekujemo neku svetlu budućnost i samo čekamo, čekamo, čekamo. Jedini momenat kada možemo nešto promeniti je sada, i moramo početi da uživamo u trenutku i stvaramo tu bolju budućnost o kojoj sanjamo - poručila nam je fenomenalna Ida Prester.

Ne ostaje nam ništa drugo nego da uživamo u trenutku, dobrom društvu, šljokičastoj atmosferi i ljubavi na koncertu Ide Prester i Lollobrigide.

Razgovor sa Idom Prester možete pogledati na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    4. april 2024 | 00:04

    Divna Ida, uvek luda, nasmejana i puna vedrine i optimizma. Obožavam njene pesme i neću propustiti koncert! 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA