≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradska filharmonija izvela četiri Bramsove simfonije u Kolarcu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Felc i simfoničari ispraćeni su desetominutnim stojećim ovacijama publike iz Kolarca

  • 0

Beogradska filharmonija priredila je sinoć jedinstveni "Brams maraton" u ispunjenoj Kolarčevoj zadužbini, tokom koga je sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom izvela sve četiri simfonije kompozitora Johanesa Bramsa.

Felc i simfoničari ispraćeni su desetominutnim stojećim ovacijama publike iz Kolarca, gde su jedinstveni koncertni poduhvat počeli u 18.00 i potom svakog časa izvodili po jednu od Bramsovih simfonija, koje nose redne brojeve 1,2,3 i 4.

Na početku maratona, Felc se obratio na srpskom jeziku posetiocima i poručio da prisustvuju posebnoj večeri, kada Beogradska filharmonija izvodi simfonije "jednog od najistaknutijih kompozitora svih vremena".

Felc je naglasio da su izvođači klasične muzike u drugom planu i da sviraju "sa punim srcem, energijom i strašću da bi služili volji kompozitora".

Iz Beogradske filharmonije su, najavljujući koncert, naglasili da "Bramsov maraton" predstavlja "jedinstvenu priliku da se doživi kompozitorov simfonijski put od 1833. do 1885. godine", a Felc je publici u Kolarcu priznao da nije sreo "muzičara koji nije bio zaljubljen i pun poštovanjam prema muzici Bramsa".

Podsetivši da Filharmonija pokazuje "ogroman kvalitet i jedinstvenu strast, koja inspiriše mnoge umetnike koji dolaze u Beograd", Felc je izrazio nadu da će nadležni poboljšati uslove rada orkestra, jer bi bilo šteta da takvi muzičari odu u druge orkestre.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA