Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro Si Džej Sner

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužan dan za rokenrol

  • 0
C.J. Snare Foto: Ray Garbo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Si Džej Sner, frontmen i dugogodišnji član američke rok grupe FireHouse, preminuo je u 64. godini.

Povodom ove tužne vesti, oglasio se i bend

"Danas je tužan dan za rokenrol. Sa velikom tugom stavljamo do znanja svetu da smo izgubili našeg brata: Si Džej Snera, rokenrol ratnika, glavnog pevača i člana osnivača Firehouse-a. Si Džej Sner je neočekivano preminuo kod kuće u petak uveče, 5. aprila 2024. Bio je mlad, 64 godine.”

Bend je naveo da se očekivalo da se Sner vrati na scenu sa grupom ovog leta nakon oporavka od operacije i označili svog pokojnog pevača "jednim od najboljih vokalnih talenata generacije".

Snerova udovica, Ketrin Litl je na Fejsbuku dala fanovima dublji uvid u Snereove zdravstvene borbe koje su dovele do njegove smrti:

"U septembru 2020. godine, Si Džeju je dijagnostikovan rak debelog creva IV stadijuma. Njegova početna prognoza je bila mračna, ali to ga nije sprečilo. Otišli ​​smo po drugo mišljenje i u septembru 2021. imao je operaciju koja nam je spasila živote koja nam je omogućila ove poslednje godine sa njim. Prošlog proleća je počeo da ima još problema i imao je još jednu operaciju u oktobru 2023. Ova poslednja operacija ga je učinila veoma slabim i nesposobnim da živi punim životom", navodi se u objavi, prenosi NME.

FireHouse je osnovan 1984. godine, a Sner se pridružio bendu kao pevač 1987. Zajedno, Sner i FireHouse su postali istaknuti na rok i glam metal sceni ranih devedesetih nizom hitova kao što je "Love of a Lifetime" i "When I Look Into Your Eyes"

Sner i FireHouse su zajedno objavili sedam albuma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA