Vreme čitanja: oko 2 min.

Bend Ljubičice o beogradskom koncertu, novoj članici, nagradi "Milan Mladenović"

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznata grupa nastupiće u Domu omladine Beograda 26. aprila

  • 0
Bend Ljubičice Foto: Promo/ Rastko Ilić
  • Prošla godina je za vas bila izuzetno uspešna, dobili ste nagradu Milan Mladenović za pesmu godine, "Dok čakamo pad", šta vam znači ova nagrada?

Vuk Stevanović: Zaista nam puno znači. Pre svega, nagrada je skrenula pažnju celog regiona na naš rad u pravom trenutku. Na ličnom i vrednosnom nivou, ponosan sam što jedna naša pesma stavljena u kontekst uz ime Milana Mladenovića, a posebno mi je drago što je baš naslovna pesma dobila to priznanje.

  • Vaš drugi album "Dok čekamo pad" osvojio je regionalnu nagradu Runda za album 2023.godine, pojavio se i na vinilu, kakav vam je osećaj?

Pored toga što je album naišao na lep prijem kod publike, prošao je odlično i u krugovima muzičke kritike. Rundina nagrada za album godine u regionu je šlag na torti, a vinilno izdanje je višnjica na šlagu. Osećaj je odličan.

Bend Ljubičice Foto: Promo/ Aleksa Borković
  • Već izvesno vreme Ljubičice funkcionišu kao trio, kako se uklopila i šta vam je donela nova članica?

Olga je unela fantastičnu energiju u bend, a pored toga doprinosi i kao autorka. Osim što je genijalna pijanistkinja, lepo se uklopila i kao vokal, tako da mogu slobodno da kažem da je saradnja sa Olgom jedan od najboljih poteza Ljubičica ikada.

  • Svirate beogradski koncert 26. aprila najavili ste ga kao sedeći koncert? Većina pesama sa drugog albuma su napravljene za đuskanje da li to znači da planirate neke druge aranžmane postojećih pesama?

Deluje neuobičajno ali nadamo se da će ljudi dati priliku ovoj zamisli iza koje stoji cela produkcijska ekipa benda, a ja sam siguran da će oni koji dođu na koncert doživeti nešto jedinstveno. Neki aranžmani su izmenjeni malo, ali poenta je da muzika bude u prvom planu. Bend je izuzetno usviran, a puno pažnje smo uložili i u scenografiju i svetlo. Publika će zaista imati šta da čuje i da vidi na ovom koncertu.

  • Da li radite na novom materijalu i da li će publika u Dob-u moći da čuje nešto od toga?

Okosnica set liste je svakako album "Dok čekamo pad", ali publika će moći da čuje i po neku staru pesmu kao i fragmente neke sasvim nove muzike i ideja na kojima radimo. Ove godine je i desetogodišnjica našeg prvog albuma, pa ćemo se, kako red nalaže, osvrnuti malo i na njega.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA